Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
13.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Kitajska SAIC

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 13.21

6 let, 6 mesecev

V celinsko Evropo prihaja kitajski MG, ki ne bo le "še ena poceni" avtomobilska znamka

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Kitajska znamka avtomobilov MG bo začela svoja športna terenca kmalu prodajati tudi v celinski Evropi. Kitajci nočejo staviti le na nizko ceno, kupce želijo novačiti tudi s tehnologijo in dizajnom. Avtomobile bodo prodajali v večini evropskih držav.

SAIC svoje kitajske znamke šele uveljavlja, zato je na domačem trgu veliko uspešnejši prek skupnih podjetij s Volkswagnom in General Motorsom. | Foto: Reuters SAIC svoje kitajske znamke šele uveljavlja, zato je na domačem trgu veliko uspešnejši prek skupnih podjetij s Volkswagnom in General Motorsom. Foto: Reuters

Potem ko je načrte za prihod v Evropo zamrznila kitajska avtomobilska znamka Qoros, so načrte o širitvi evropskih poslovnih operacij predstavili pri kitajski družbi SAIC s svojo avtomobilsko znamko MG. Ta je voznikom v Evropi po imenu že dobro znana, saj gre za zapuščino že 12 let bankrotirane britanske znamke avtomobilov. Leta 2005 je MG kupilo kitajsko podjetje Nanjing Automobile, dve leti pozneje pa je to kitajsko družbo prevzel SAIC in s tem dobil tudi nadzor nad nekdanjo znamko britanskega avtomobilskega ponosa.

Prodajo v Evropi bodo nadzorovali iz Luksemburga

SAIC je v Luksemburgu že ustanovil podjetje SAIC Mobility, ki bo nadzorovalo prodajo avtomobilov v Evropi in ki od leta 2011 to znamko že prodaja v Veliki Britaniji.

Pieter Gabriels, direktor evropske podružnice SAIC, je za Automotive News potrdil evropske načrte in poudaril, da ob prihodu v Evropo ne bodo stavili le na nizko ceno. Dodal je, da bi bila taka strategija že vnaprej obsojena na propad. Avtomobili MG bodo na voljo v večini evropskih držav, za zdaj pa še ni znano, v katere države bo SAIC vstopil najprej. Trenutno Gabriels s sodelavci intenzivno išče avtomobilske trgovce, ki bi v posameznih državah prevzeli nadzor nad prodajo avtomobilov kitajskega izvora. V Evropi bodo ponujali le modele z bencinskim motorjem, poudarek pa bo na dveh športnih terencih MG ZS in GS.

MG je lani v Veliki Britaniji prodal več kot štiri tisoč avtomobilov, morebiten uspeh v Evropi pa bi jim pomagal tudi pri uveljavitvi na Kitajskem, poudarja Gabriels.

Ne spreglejte