Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
16. 3. 2017,
7.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Audi

Četrtek, 16. 3. 2017, 7.17

6 let, 7 mesecev

Uradno: Na ceste prihaja novi audi Q4

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Vodstvo Audija je na svoji letni konferenci potrdilo prihod novega modela. To bo audi Q4, ki prihaja na ceste leta 2019, avtomobil pa bo tekmec podobnim športnim terencem, kot sta BMW X2 in mercedes-benz GLA.

Audi bo leta 2019 predstavil nadgradnjo modela Q3 (na fotografiji), od katerega bo Q4 za okrog 11 centimetrov daljši. | Foto: Ciril Komotar Audi bo leta 2019 predstavil nadgradnjo modela Q3 (na fotografiji), od katerega bo Q4 za okrog 11 centimetrov daljši. Foto: Ciril Komotar

Precej daljši od audija Q3

Novi audi Q4 bo dolg vsaj 4,5 metra in bo tako okrog 11 centimetrov daljši od današnjega audija Q3. Serijski avtomobil bo nastal na isti platformi kot Q3. Novost v ponudbi športnih terencev, ki trenutno segajo od modelov Q2 do Q7, je že pred tremi leti napovedala študija TT offroad concept na avtomobilskem salonu v Pekingu. Oblikovno bo avtomobil zaznamovala predvsem spuščajoča linija strehe, ki bo dajala vtis kupeja. To je torej že uveljavljen oblikovalski trend med premium proizvajalci športnih terencev.

Pri Audiju v notranjosti obljubljajo najnovejše digitalne vmesnike, indukcijsko polnjenje za pametne telefone, nove funkcije povezljivosti in do 9,2 palca velik digitalni zaslon. Med motorji bodo novi štirivaljni bencinski in dizelski motorji z delovno prostornino 1,5 litra.

Bencinski petvaljnik s skoraj 400 "konji"

Novost bo tudi 2,5-litrski bencinski petvaljni motor, ki bo imel moč blizu 400 "konjev" in bo poganjal najmočnejšo različico Q4 RS. Audi bo v avtomobil vgradil tudi priključni hibridni pogon, ki bo uradno omogočal 50 kilometrov vožnje na elektriko. Tako bo avtomobil v skladu z novimi okoljskimi predpisi na Kitajskem, ki je že danes eden glavnih Audijevih trgov.

Poleg modela Q4 so pri Audiju za bližnjo prihodnost potrdili tudi električni crossover Q6 in svoj elitni športni terenec z oznako Q8.

Za uspešno poslovanje bodo Audijevi zaposleni dobili dodatek 3.510 evrov

Audi je lani prodal 1,8 milijona avtomobilov in svojo prodajo v primerjavi z letom 2015 povečal za 3,6 odstotka. Audijeva skupina je lani zabeležila več kot 59 milijonov evrov prihodkov, dobiček pred obdavčitvijo pa znaša dobre tri milijone evrov. Zaposleni v Audijevih tovarnah v Ingolstadtu in Neckarsulmu bodo v povprečju za uspešno poslovanje dobili dodatek 3.510 evrov.
Ne spreglejte