SiolNET. Avtomoto Novice
1,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ukrep Nemcev: vsem bencinskim črpalkam tudi polnilnice

1,94

termometer

bencinska črpalka Švedska
Foto: British Medical Journal

Nemci bodo v sklopu spodbud za pospeševanje prodaje električnih vozil od upraviteljev vseh bencinskih črpalk zahtevali tudi postavitev električne polnilnice.

Bencinske črpalke sicer ne sodijo med najbolj priročna mesta za polnjenje električnih vozil. To še posebej velja ob polnjenju na poti in kadar tam niso nameščene 'hitre' polnilnice z enosmernim tokom DC. Širitev polnilnic se marsikje dogaja predvsem v drugih delih mest kot so trgovski centri, restavracije, središča mest.

Nemcem bodo povišali tudi subvencije

Nemci so vseeno zdaj veliko resneje pristopili k pospeševanju prodaje električnih avtomobilov. Po podatkih Reutersa so lani na trgu novih avtomobilov predstavljali le 1,8-odstotni delež (bencinski motorji pa 59-odstotnega). Nemčija je največji evropski avtomobilski trg in letos bo vsaj Volkswagen na ceste poslal svojo dolgo napovedano družino električnih vozil I.D.

Natančni pregled ukrepov v Nemčiji šem ni znan. Pristojni organi ocenjujejo, da za podporo velikoserijskemu trgu potrebujejo vsaj 70 tisoč polnilnih mest in sedem tisoč 'hitrih' polnilnic. Obenem so Nemci povečali subvencijo za prodajo električnih vozil na šest tisoč evrov. To je bil del 130 milijard težke pomoči nemškemu gospodarstvu ob epidemiji koronavirusa covid-19.

Skupaj z dodatkom trgovcev bo lahko kupec prejel do devet tisoč evrov subvencij, te pomoči pa veljajo za električna vozila s ceno do 40 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin