SiolNET. Avtomoto Novice
2,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ukradli električni avto, na črpalki želeli točiti bencin #video

2,72

termometer

Brazilski tatovi so ukradli avtomobil, a se niso zavedali, da ima električni motor in da bodo "gorivo" zanj na bencinski črpali zaman iskali. Zaradi nervoze so pritegnili pozornost upraviteljev bencinske črpalke in nazadnje tudi policije.

Nenavaden pripetljaj se je zgodil v Braziliji, povezan pa je tako z nespretnostjo kot tudi dejstvom, da so električni pogoni v tej državi še skoraj povsem neznani. Šele lani je tam Renault začel prvi prodajati avtomobil brez motorja z notranjim izgorevanjem.

Niso vedeli, da se vozijo v kitajskem električnem avtu

Video je posnela nadzorna kamera na bencinski črpalki v Curitibi. Tja se je pripeljala skupina tatov, ki je malo prej ukradla avtomobil. Želeli so doliti bencin za pobeg, niso pa opazili, da so za krajo izbrali električni avtomobil. To je bil JAC iEV40, ki odprtine za dolivanje goriva ni imel.

Potem ko so jo skupaj z uslužbencem bencinske črpalke – ti so vselej prisotni pri dolivanju goriva - okrog vozila neuspešno iskali, se je na črpalko po naključju pripeljala tudi policija. To je pri tatovih povzročilo nemir in kmalu so se odpeljali naprej. Nenavaden položaj je bil uslužbencu črpalke sumljiv in policija je skupino res začela iskati.

Zapuščen kitajski električni avtomobil so našli na bencinski črpalki v skoraj sto kilometrov oddaljeni Garuvi. Imel je celo ponarejene registrske oznake, tatovi pa so ravno takrat poskušali zbežati z drugim vozilom. Policiji je uspelo vse ujeti in jim odvzeti prostost.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin