SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so vsaj 200 metrov dolge potniške ladje, ki bodo letos priplule v Koper

0

termometer

Najdaljša turistična ladja v Luki Koper bo letos dolga 295 metrov, ladja z največjo kapaciteto pa bo lahko sprejela do 2.639 potnikov. Trinajst ladij bo daljših od 200 metrov.

Od marca do decembra v Koper 65 turističnih ladij

Koprsko pristanišče bo letos svojo turistično sezono začelo 7. marca, ko bo iz Benetk priplula manjša ladja Berlin, sezono pa bo 7. decembra sklenila ladja Minerva. Skupno je letos prihod napovedalo 65 ladji, mnoge med njimi bodo Koper seveda obiskale večkrat. Poleg samega prihodka v Luko Koper bodo turistične ladje, ki bodo imele kapaciteto vse do 2.639 potnikov, zaslužek prinesle tudi mestu Koper z zaledjem. Ladje se bodo v Sloveniji ustavile za različna časovna obdobja od sedmih do 12 ur.

V Koper bo priplulo 13 različnih ladij, ki bodo daljše od 200 metrov

Koper bo letos gostil 13 različnih potniških ladij, ki bodo daljše od 200 metrov. Mnoge med njimi bodo v slovensko morje v sklopu svojih križarjenj priplule večkrat. Najdaljša med vsemi bo ladja Celebrity Constellation, ki je dolga 295 metrov ter lahko sprejme do 2.300 potnikov in tisoč članov posadke. Gre za prvovrstno turistično križarko družbe RCCL-Celebrity Cruise, ki so jo splavili leta 2002. Ladja ima kar 12 palub, svoje potnike pa razvaja z elitnimi kabinami oziroma suitami, fitnesom, lepotnim salonom, knjižnico in celo igriščem za košarko.

Za desetdnevno križarjenje s skoraj 300 metrov dolgo ladjo od 1.100 do 3.700 evrov

Za desetdnevno križarjenje s to ladjo, ki bi vas maja peljala od Sicilije do Benetk in nato nazaj po Jadranskem morju, bi v osnovnem razredu odšteli slabih 1.100 evrov. Kdor bi hotel rezervirati eno izmed elitnih suit, bi moral plačati vsaj 3.699 evrov.

Skoraj tristo metrov dolga potniška ladja bo v Koper letos prvič priplula že 10. maja iz Benetk, skupno pa jo bodo letos tam privezali trikrat.

Ladja Norwegian Spirit lahko v Koper pripelje do 2.639 turistov

Glede na kapaciteto bo rekorderka letošnje sezone ladja Norwegian Spirit, ki jo bodo v Kopru privezali prvič. Ladja je dolga 268 metrov, sprejme pa lahko do 2.639 potnikov in 965 članov posadke. Ta ladja bo letos dopolnila že 19 let plovb po svetovnih morjih.

Ladja družbe Prestige Cruise Holdings bo v Koper priplula 31. julija iz Dubrovnika, njen privez pa bo trajal devet ur.

Tri napovedane ladje (Celebrity Constellation, Norwegian Jade in MSC Magnifica) imajo več kot tisoč članov posadke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin