SiolNET. Avtomoto Novice
5,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Napoved nove generacije: renault clio

To je notranjost novega renault clia #foto

5,46

termometer

Renault je razkril notranjost najbolje prodajanega avtomobila v Sloveniji, ki bo marca predstavljen na avtosalonu v Ženevi in bo na naše ceste z novomeškega Revoza zapeljal jeseni. S tehnološko napredno in vizualno privlačno potniško kabino je clio pripravljen, da obdrži status najbolje prodajanega avtomobila pri nas.

Pokončno postavljena večopravilna enota meri 9,3 palca - še noben renault nima tako velikega zaslona. Pokončno postavljena večopravilna enota meri 9,3 palca - še noben renault nima tako velikega zaslona. Foto: Renault

Clio vstopa v digitalno dobo

Povsem preoblikovana potniška kabina je le ena izmed velikih novosti nove generacije. Udarno prenovo zaokroži še 9,3- Novi materiali, nove barve in izboljšana prostornost. Novi materiali, nove barve in izboljšana prostornost. Foto: Renault palčna pokončno postavljena večopravilna enota (tako velikega zaslona nima še noben renault), ki je nekoliko nagnjena k vozniku in vozniku ponudi intuitivno uporabniško izkušnjo. Na drugi strani je treba omeniti še digitalne merilnike, ki so na voljo v treh velikosti - 7, 9,3 in 10 palcev. Različica velikosti 10 palcev bo vključevala prikaz navigacije GPS.

K izboljšani ergonomiji pripomore še preoblikovan volanski obroč. V primerjavi s prejšnjo generacijo ima vgrajeno manjšo zračno blazino, poseben prostor za palec, širši obroč in osvetljena stikala. Prek fotografij je možno videti še nekoliko višje postavljeno osrednjo konzolo, s krajšo prestavno ročico, ambientalno osvetlitvijo in prostorčkom za brezžično polnjenje mobilnih telefonov.

"Clio pete generacije je za nas zelo pomemben, saj je najbolje prodajan model v svojem segmentu in drugi najbolje prodajan avtomobil v Evropi, vseh razredov skupaj. Clio je ikona in najnovejši ima vse najboljše od prejšnjih generacij. Zunanja oblika clia 4 je naše kupce očarala in jih zapeljuje še dandanes. Zaradi tega smo se odločili, da to gensko zasnovo obdržimo, v novem modelu pa ji dodamo nekaj več modernosti in elegantnosti. V notranjosti je preobrazba temeljita z opazno izboljšano zaznavno kakovostjo, večjo dovršenostjo in močno prisotno tehnologijo. To je najboljši Clio doslej," je ob razkritju prvih fotografij dejal Laurens van den Acker, direktor za industrijsko oblikovanje Skupine Renault.

Tesla volanski obroč Foto: Renault

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 105
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin