SiolNET. Avtomoto Novice
2,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Takih fotografij pred njim ni naredil še nihče #foto

2,96

termometer

Drew Feustel je ameriški astronavt, ki je med dvema misijama na Mednarodni vesoljski postaji s fotoaparatom ulovil nekaj najbolj slavnih dirkališč na svetu. Tako so te steze videti z višine 400 kilometrov.

Črna luknja Digisvet Zgodovinski dan za človeštvo: to je prva fotografija črne luknje #video

Astronavt Drew Feustel se je rodil in odrastel v Detroitu, nekoč najbolj slavnemu avtomobilskemu mestu v ZDA. Naklonjenost avtomobilom je imel Američan očitno zapisano v genih in temu je ostal zvest tudi mnogo let pozneje, ko se je kot astronavt podal na Mednarodno vesoljsko postajo. Tam je v prostem času s svojim fotoaparatom poiskal slavne dirkaške steze in jih fotografiral iz vesolja.

Feustel med delom na Mednarodni vesoljski postaji. Feustel med delom na Mednarodni vesoljski postaji. Dirkaške steze je lahko videl le skozi objektiv

Fotografiranje teh stez je bilo zanj predvsem hobi. Od podporne ekipe na zemeljski obli je dobil potrebne koordinate in se pravočasno pripravil na fotografiranje. Uporabljal je Nikonov fotoaparat D5 z 800-milimetrskim objektivom in dvojnim telekonverterjem. Nastavitve in ostrino je vselej urejal ročno. S prostim očesom stez ni mogel videti, zagledal jih je šele ob pogledu skozi objektiv. Nekajkrat jih je zato tudi zgrešil.

Mednarodna vesoljska postaja se nahaja 400 kilometrov nad zemeljsko površino, premika pa se s hitrostjo več kot 28 tisoč kilometrov na uro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have a great @motogp race day #malaysiangp

A post shared by NASA Astronaut Drew Feustel (@astro_feustel) on

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin