SiolNET. Avtomoto Novice
1,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Sodelovanje Googla in znamke Polestar

Takega nadzora nad očmi voznika še niste videli #video

1,92

termometer

Volvova podznamka električnih vozil Polestar skupaj z Googlom razvija novo platformo infozabavnega avtomobilskega vmesnika. Del tega bodo tudi funkcije sledenja očem voznika, ki napoveduje zanimivo novost.

Zgornji video prikazuje prilagajanje osvetlitve in jasnosti izpisa na digitalnem zaslonu pred voznikom, ki je odvisen od usmerjanja njegovega pogleda. Sistem usmeritev voznikovih oči prepozna prek kamere, ki je sicer namenjena tudi prepoznavi obraza in zagonu ustreznega voznega profila. Prek tega pogleda lahko sistem tudi zazna, ali voznik preveč časa gleda v zaslone in premalo na cesto, ter ga ustrezno opozori.

Avtomobil z vgrajenimi Googlovimi rešitvami

Polestar je Volvova znamka električnih avtomobilov, ki zdaj skupaj z Googlom razvija namenski infozabavni vmesnik na osnovi Androidovega operacijskega sistema. To bo tako prvi avtomobil, ki bo imel že vgrajene Googlovega asistenta, zemljevide in trgovino z aplikacijami. Ko bo vozilo parkirano, bo mogoče prek vmesnika spremljati tudi spletne videokanale.

Polestar obljublja tudi naprednega digitalnega asistenta, torej glasovno ukazovanje na podlagi učenja vmesnika (kot umetne inteligence), ki bi prepoznal več jezikov in lokalne naglase.

Še več podrobnosti o polestarju 2, ki ga za zdaj Volvo za slovenski trg sicer še ne načrtuje, bo znanih po spletni predstavitvi 25. februarja.

Polestar 2 je povsem električni avtomobil, ki ga nameravajo začeti izdelovati v letošnjem letu. Izdelovali ga bodo na Kitajskem. Avtomobil ima baterijo s kapaciteto od 72 do 78 kilovatnih ur. Polestar 2 je povsem električni avtomobil, ki ga nameravajo začeti izdelovati v letošnjem letu. Izdelovali ga bodo na Kitajskem. Avtomobil ima baterijo s kapaciteto od 72 do 78 kilovatnih ur. Foto: Polestar

Polestar Google Foto: Polestar

Polestar Google Foto: Polestar

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin