Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
3. 10. 2014,
6.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Suzuki Terenski Avtomoto Družinski Avtomoto

Petek, 3. 10. 2014, 6.12

8 let

Suzuki vitara – sveži videz, moderna zasnova, samuraj zvest pogonu 4x4

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Suzuki vitara se vrača s svežo zunanjostjo, možnostjo prilagajanja vozniku in uveljavljenim štirikolesnim pogonom allgrip. Vitara bo na voljo z dvema motorjema, na cestah že v nekaj mesecih.

Vitara bo Suzukijev globalni adut

Suzuki vitara tudi po 25 letih ostaja eden izhodiščnih in zato kultnih majhnih športnih terencev, ki so prek različnih generacij izpostavljali enostavno okretnost v mestih, preprosto zasnovo in prave terenske zmogljivosti. V novi generaciji je vitara postala sveža, moderna in usmerjena v voznikovo individualnost. Izdelovali jo bodo na Madžarskem, prodaja pa se začne v začetku prihodnjega leta.

Dve osnovni opremi za urbano okolje in neutrjene ceste

Vitara je dobila svežo zunanjost, ki povzema Suzukijeve oblikovalske smernice z drugih vozil. Od tal je vozilo oddaljeno 18,5 centimetra, prostornina prtljažnika znaša 375 litrov.

Vozniki bodo lahko vitaro dobili v 15 različnih barvah, različne barvne kombinacije pa nato izbirali še prek petih sestavnih elementov. Osnovna paketa opreme bosta vitaro ločila na uporabo v urbanem okolju in na terenu. Podobno ponudbo je napovedal tudi Fiat za svojega novega 500 X.

Vitara se tako kot suzuki SX4 ponaša tudi s panoramskim steklom, ki se odpira v dveh ravneh. Ko je streha odprta, znaša dolžina odprtine 56 centimetrov.

Bencinski in dizelski 1,6-litrski motor, na voljo tudi samodejni menjalnik

Vitaro bosta poganjala 1,6-litrski bencinski motor M16 ali 1,6-litrski dizelski motor. Bencinski bo na voljo s petstopenjskim ročnim, dizelski pa s šeststopenskim ročnim menjalnikom.

Bencinski motor bo mogoče dobiti tudi v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, voznik bo lahko prestave pretikal tudi z obvolanskima ročicama.

Vitara ostaja zvesta zanesljivemu Suzukijevemu štirikolesnemu pogonu

Vitara bo imela vključen zdaj dobro znani Suzukijev sistem allgrip, ki pri štirikolesno gnani vitari, ob potrebi na spolzkem cestišču, samodejno prenaša količino navora na zadnjo os.

Voznik lahko izbira med tremi načini vožnje auto, sport in snow, ki spet prilagajajo značilnosti in nastavitv razporeditve štirikolesnega pogona. Voznik ima tudi možnost lock, kjer diferencial z delno zaporo umakne pogon s kolesa s slabim oprijemom.

Za večjo varnost na cesti skrbi tudi aktivni radarski tempomat

Med varnostno-asistenčnimi sistemi ima nova vitara tudi aktivni radarski tempomat, ki samodejno prilagaja hitrost v primerjavi s spredaj vozečim vozilom. Vitara zna tudi opozarjati voznika pred možnostjo naleta in v skrajni sili tudi samodejno zavirati. Avtomobil ima sicer sedem varnostnih blazin.

Ne spreglejte