SiolNET. Avtomoto Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ZDA z nagradnimi igrami za cepljene zaposlene

Srečelov za cepljene? Prva nagrada sto tisoč dolarjev.

0,04

termometer

Tesla tovarna
Foto: Reuters

Več ameriških podjetij poskuša zaposlene k cepljenju proti covidu-19 prepričati tudi z nagradnimi igrami. Med temi sta tudi Amazon in Tesla.

Trenutno je v ZDA vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19 prejelo okrog 65 odstotkov prebivalcev, kar pomeni več kot 213 milijonov ljudi. Vseeno pa želijo posamezne zvezne države, organizacije in podjetja delež precepljenosti še povečati. Amazon je zaposlenim s potrdilom o cepljenju obljubil bogat nagradni sklad, visok vse do pol milijona ameriških dolarjev. Potegovali se bodo za počitnice in druge nagrade.

Tesla Y Avtomoto Najboljše od Tesle? Po Sloveniji prvič s črko Y.

Zaposleni na poti na delo v Teslini tovarni v Freemontu, ZDA. Zaposleni na poti na delo v Teslini tovarni v Freemontu, ZDA. Foto: Reuters Zaposlene vabi k cepljenju, sam je covid-19 prebolel

Tudi Elon Musk in Tesla, kjer jim bo v tem četrtletju proizvodnjo avtomobilov predvidoma uspelo povečati za okrog deset odstotkov (v primerjavi z lanskim tretjim četrtletjem za 90 odstotkov), cepljenim zaposlenim ponujata sodelovanje v mesečni "loteriji" oziroma nagradni igri. Po informacijah iz družbe bodo vsak mesec podelili nagrado deset tisoč ameriških dolarjev, ob tem pa še nekaj daril manjše vrednosti.

Elon Musk in Tesla sta se sicer lani ob začetku epidemije močno upirala zapiranju proizvodnje in omejitvam. Musk je napovedal, da bo epidemije konec že aprila 2020. Pozneje je svoja stališča močno omilil. Pred enim letom je zatrdil, da se ne bo cepil. Nato je kmalu zbolel in tudi prebolel covid-19.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin