Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 10. 2019,
9.44

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

Dacia Duster Dacia Volkswagen golf Volkswagen

Ponedeljek, 21. 10. 2019, 9.44

4 leta, 6 mesecev

Dacia duster drugi najbolje prodajani avto v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Pogled na avgustovske prodajne številke na glavo postavlja vse smernice, ki v zadnjih letih močno spreminjajo videz avtomobilov na naših cestah. Na vrhu namreč vztraja zdaj že skoraj upokojena sedma generacija golfa, takoj za njim pa je cenovno dosegljiva izbira dacia duster. Še drugi romunski prodajni adut je pristal na četrtem mestu.

Dacia duster 1.4 TCe techroad | Foto: Gašper Pirman Foto: Gašper Pirman

Volkswagen bo v četrtek prvič uradno pokazal osmo generacijo golfa in počasi končal proizvodnjo starega modela. Toda čeprav je pred vrati že nova generacija, evropski kupci še vedno niso obrnili hrbta temu najbolje prodajanemu modelu. Avgusta je bil še vedno najbolje prodajani avto. VW je prodal 26.411 avtov, kar je 23,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, a še vedno dovolj za gladko prvo mesto.

VW in Dacia zasenčila vse konkurente

V četrtek bodo razkrili osmo generacijo golfa, a VW še vedno odlično prodaja zdaj že skoraj upokojeno sedmo generacijo. | Foto: Volkswagen V četrtek bodo razkrili osmo generacijo golfa, a VW še vedno odlično prodaja zdaj že skoraj upokojeno sedmo generacijo. Foto: Volkswagen Za še večje presenečenje so poskrbeli kupci dacie duster. Ta cenovno ugoden SUV še nikoli ni bil tako visoko, a s prihodom nove generacije je očitno dovolj napredoval, da prepriča vse večji krog ljudi. Avgusta so pri Dacii prodali 19.451 avtov, kar je 10,8 odstotka več kot lani.

Duster je prehitel tudi drugi Volkswagnov model t-roc (18.262) in drugi Dacijin model sandero (17.664). Med prvo peterico je še tretji volkswagen. V primerjavi z lanskim letom je sicer izgubil kar 21,2 odstotka, a s 16.692 prodanimi avti ujel rep najboljše peterice.

Pogled na lestvico največjih proizvajalcev pa razkrije nekoliko drugačno sliko. Volkswagen je seveda prvi, a imajo v svoji ponudbi ogromno modelov. Dacia je šele na devetem mestu, a zaradi vse višjih številk že diha za ovratnik matičnemu Renaultu. Ta je na četrtem mestu, a je razlika samo še deset tisoč prodanih avtov. Glede na padajočo prodajo Renaulta (padec 38,9 odstotka) bi lahko Dacia s takšnim tempom hitro ujela Francoze.

Prodaja avgust | Foto: JATO Dynamics Foto: JATO Dynamics

Ne spreglejte