Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 11. 2021,
8.56

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Generali

Natisni članek

Generali advertorial zavarovalnica Generali avtomobilsko zavarovanje

Sreda, 24. 11. 2021, 8.56

2 meseca

Še ena zadeva, ki jo odslej lahko uredimo s kavča

Vsebino omogoča Generali

Vedno več stvari je mogoče urediti na daljavo, tudi takšne, za katere smo bili do zdaj prepričani, da jih ni mogoče – avtomobilska zavarovanja in prijave škode so že ena takšnih zadev, ki jih na srečo lahko uredimo tudi prek spleta in si tako prihranimo dolgotrajno čakanje in dodatno pot.

promet voznik avto | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Zdaj smo se vsi navadili na to, da nam splet olajša življenje na številnih ravneh. Zakaj bi hodili v poslovalnico zavarovalnice, če lahko v udobju lastnega doma uredimo vse, kar je potrebno za avtomobilsko zavarovanje. Urejanje avtomobilskih zavarovanj na daljavo je dobrodošlo v času, ko vsi skrbimo za čim manj tveganih stikov.

Poleg tega se nam na daljavo ne more zgoditi, da kakšen pomemben dokument pozabimo doma, ampak sproti urejamo celotno proceduro in sledimo postopkom ter navodilom, ki jih prejmemo prek elektronske pošte.

Zavarovalnica Generali ima na voljo široko ponudbo avtomobilskih zavarovanj, ki jih lahko izberete glede na vrednost avtomobila, življenjski slog in prometne izkušnje. Vozniki z manj kot tremi leti vozniških izkušenj lahko sklenete samostojno zavarovanje Moja prva avto polica, ki ni vezano na vozilo, ampak na neizkušenega voznika.

Preverite vse informacije o avtomobilskih zavarovanjih.

Samo dva podatka in postopek lahko steče

računalnik | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Za urejanje avtomobilskih zavarovanj na daljavo moramo za oddaljeno podpisovanje imeti na razpolago svoj elektronski naslov in GSM številko, ki se uporabljata pri vlogi zavarovalca in plačnika. To je tudi pogoj za to, da podpisniki lahko dokončajo postopek.

Vsak podpisnik zavarovalne pogodbe mora imeti drugačen e-naslov. Primer: če je zavarovalec na polici mož, plačnica pa žena, potem za oddaljeni podpis ne moreta imeti istega e-naslova, saj se ob potrditvi podatkov kreira elektronska identiteta, kjer se povežejo e-naslov ter ime in priimek.

Z oddaljenim podpisovanjem je možno podpisati zavarovalne police za vse produkte, prav tako tudi zahtevke in GDPR izjavo za varovanje osebnih podatkov.

Oddaljeno podpisovanje zavarovalne pogodbe

računalnik | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Dolge čakalne dobe za dostavo novih avtomobilov so v preteklem letu marsikoga še dodatno spodbudile, da se je odločil za nakup rabljenega vozila. A pri takem nakupu je varnost vozila, ki ga kupujete, in tudi varnost postopka nakupa, še posebej pomembna.

Oglejte si priročnik o nakupu rabljenega avtonobila.

Postopek podpisovanja na daljavo je preprost. Ob shranitvi zavarovalne pogodbe zavarovalec prejme elektronsko pošto za oddaljeno podpisovanje s povezavo do dokumentov za podpis in zavarovalne pogoje, plačilo pa poravna prek univerzalnega plačilnega naloga UPN. Pravne osebe prejmejo račun za pravno osebo.

Po uspešnem podpisu pogodbe prejmejo vsi podpisniki elektronsko pošto s podpisanimi dokumenti.  

avto promet voznica | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Avtomobilskim zavarovanjem zavarovalnice Generali zaupajo sto tisoči. Zavarujejo 370 tisoč vozil in njihovim voznikom stojijo ob strani, kadar jih na poti preseneti nezgoda. Zavarovanci so storitvam Avto asistence zavarovalnice Generali v preteklem letu podelili oceno 4,5 od 5.
Ne spreglejte