SiolNET. Avtomoto Novice
8,04

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Resna okvara: Vpoklic 60 tisoč vozil in šok za Alfo Romeo

8,04

termometer

Alfa romeo stelvio
Alfa Romeo bo po celem svetu vpoklicala 60 tisoč modelov giulia in stelvio. Foto: PRIMA

Alfa Romeo bo morala vpoklicati 60 tisoč modelov giulia in stelvio zaradi potencialne napake v radarskem tempomatu. Ob pritisku na zavoro se sistem samodejnega ohranjanja hitrosti ne izklopi vedno.

Koncern Fiat Chrysler (FCA) je sprožil vpoklic 60 tisoč vozil znamke Alfa Romeo po celem svetu. Gre za oba nova modela giulia in stelvio.

Prvi pritisk na zavoro ni izklopil radarskega tempomata

Pri Alfi Romeo pojasnjujejo, da gre za napako pri delovanju radarskega tempomata. Ta se ob pritisku voznika na zavoro ne izklopi, zato avtomobil še naprej pelje z vnaprej nastavljeno hitrostjo. Sistem se izklopi šele po večkratnem pritisku na zavoro oziroma daljšem pritisku zavornega pedala.

Napako je odkril eden izmed zaposlenih pri Alfi Romeo, ko je opravljal testne vožnje. Zaradi potencialne okvare do zdaj ni bilo zabeležena nobena prometna nesreča.

Tretji večji vpoklic za stelvia in giulio

Po poročanju časnika The Detroit News bodo vpoklicani modeli stelvio in giulia letnikov od 2017 do 2019. Približno 40 tisoč vozil prihaja izven Severne Amerike, 19 tisoč vozil je v ZDA.

To ni prvi vpoklic za giulio in stelvia. V začetku lanskega leta so oba modela vpoklicali zaradi neustrezne zavorne tekočine, jeseni pa nato še zaradi pregrevanja dvolitrskega štirivaljnega in 2,9-litrskega šestvaljnega motorja.

Komentarji

22

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • zormik67 / 11.03.2019. ob 14:08 +10 - 2

  Ali pa nekaj stotisoč volvov pa toyot mercedesov itd. Alfa je pa takoj na pranglerju za skromnih 60000 vozil.

  +10 - 2
 • zlatarna / 11.03.2019. ob 14:02 +12 - 4

  In še nekaj smešnega, ko gre za vpoklic milijon BMW avtov je to kaj ???? Ko gre pa za Alfo pa je to takoj najbolj pokvarljiv avto al kako?Mal objektivnosti.

  +12 - 4
 • zlatarna / 11.03.2019. ob 13:58 +9 - 2

  No no gre za software napako, ko jo bodo odpravili z nadgradnjo le tega. Avto ni več tako nov star bo kmalu 4 leta. In glede na to, sa je šlo v razvoju za popolnoma nov avto ima zelo malo okvar kaj šele vpoklicov. Da ne bo pomote moja ima že 40.000 km dela kot singerca dva servisa in je to to.

  +9 - 2
delitve: 239
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin