SiolNET. Avtomoto Novice
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prometni znak, ki je zmedel Nemce. Ga poznate?

2,63

termometer

V Stuttgartu v Nemčiji so postavili nov prometni znak, ki bi lahko ob prvem pogledu nanj zmedel marsikaterega voznika. Veste, kaj pomeni? Zagotovo gre za novost, ki v mestnih središčih vse več prostora namenja kolesarjem.  

Prometni znak, ki so ga postavili v eno izmed izjemno ozkih ulic Böblinger Straße/Kaltentaler v Stuttgartu, prepoveduje prehitevanje kolesarjev in motoristov. 

Širina prometnega pasu je namreč na ulici različna in vozilom ne omogoča minimalne bočne razdalje pri prehitevanju, ki mora biti 1,5 metra.  

Ker vozniki osebnih vozil kolesarjev in motoristov pogosto ne morejo prehitevati na predpisani razdalji ali pa napačno ocenijo razmere na cesti, je prepoved prehitevanja zdaj jasno določena z novim znakom, ki je zmedel marsikaterega Nemca. 

Kazen za nespoštovanje prepovedi je po novem 70 evrov. 

Ta prometni znak pa ni prvi, ki so ga postavili v Nemčiji, poznajo ga že v Frankfurtu in Mainzu, kjer voznikom ni treba več razmišljati, ali lahko varno prehitijo kolesarje in motoriste, saj jim znak to izrecno prepoveduje. 

V praksi znak seveda tudi pomeni, da morajo motoristi voziti za kolesarji.

Divja svinja Novice Na bavarski avtocesti čreda divjih svinj povzročila več prometnih nesreč Policija Novice Koprski kriminalisti kazensko ovadili organizatorje lažnih prometnih nesreč Predor Karavanke Avtomoto Prometni kolaps pred Karavankami, več ur čakanja tudi na mejnih prehodih #foto Abdalelah Haroun Sportal Dobitnik medalje na SP Haroun umrl v prometni nesreči

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin