SiolNET. Avtomoto Novice
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odziv Nissana: s ključnimi avti ostajamo v Evropi

1,36

termometer

nissan juke
Avtomobili kot je juke so narejeni predvsem po meri kupcev v Evropi. Nissan je s qashqaijem in jukom utemeljil dva razreda danes nepogrešljivih kompaktnih športnih terencev in križancev. Foto: Gregor Pavšič

Nissan bo svoje aktivnosti preusmeril v ZDA, Kitajsko in Japonsko, z najpomembnejšimi modeli bodo vendarle ostali tudi v Evropi.

Reuters je zjutraj poročal o domnevnem umiku Nissana iz Evrope. Povzemali so informacije s strani vodilnih predstavnikov Nissana. Japonska znamka naj bi nov strateški načrt poslovanja predstavil 28. maja. Šlo naj bi za popolni ali delni umik iz Evrope in drugih trgov, aktivnosti pa bi preusmerili na trge ZDA, Kitajske in Japonske. Pri Nissanu so se odzvali, da bodo s ključnimi modeli - med njimi predvsem športnimi terenci -  vendarle ostali v Evropi.

Usmeritev le na ključne trge

Nissanovo znamko je v zadnjem letu pretresala predvsem afera nekdanjega predsednika Carlosa Ghosna. Družba želi povečati sodelovanje z zunanjimi partnerji, obenem pa zmanjšati medsebojno konkurenčnost. Osrednja usmeritev znamke naj bi šla v smeri priključnih hibridov, s čimer bodo sledili strategiji Mitsubishija. Renault naj bi se usmeril predvsem v področje električnih avtomobilov in Evropo.

S sproščenimi sredstvi bi bil lahko Nissan bolj konkurenčen na ključnih trgih. Celoten strateški načrt naj bi bil nared v dveh tednih. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin