SiolNET. Avtomoto Novice
6,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preobrat na Švedskem: po 54 letih Volvo ni več najbolje prodajani avto

6,28

termometer

Prvič po 54 letih najbolje prodajani osebni avtomobil leta na Švedskem ni več Volvo. Tako kot leta 1962 je domačo znamko, ki je sicer v lasti kitajskega Geelyja, prehitel Volkswagen. Nekoč z beetlom, lani z golfom.

Po švedskih cestah še vedno vozi največ volvov (21,5 odstotka), na drugem mestu so volkswagni (15,7 odstotka), na tretjem pa audiji (7,3 odstotka). Po švedskih cestah še vedno vozi največ volvov (21,5 odstotka), na drugem mestu so volkswagni (15,7 odstotka), na tretjem pa audiji (7,3 odstotka). Foto: Ciril Komotar

Volkswagen je na Švedskem lani z golfom dosegel 5,9 odstotka vseh novih prodanih osebnih avtomobilov, Volvo pa skupno s tremi sorodnimi modeli (V70, V90 in S90) 5,7 odstotka. Tako se je ponovil primer iz leta 1962, ko je bil Volkswagen na letni ravni uspešnejši od Volva. Takrat je bil od volvov uspešnejši Volkswagnov beetle. Skupno med znamkami je prvo mesto kljub prevladi golfa ohranil Volvo.

Vsak peti avtomobil na švedskih cestah ostaja volvo

Po švedskih cestah sicer še vedno vozi največ volvov (21,5 odstotka), na drugem mestu so volkswagni (15,7 odstotka), na tretjem pa audiji (7,3 odstotka). Volvo, ki je prvi avtomobil izdelal leta 1927, med Švedi uživa velik ugled kot kakovostna znamka z uporabnimi in zanesljivimi rešitvami.

Švedski avtomobilski trg je sicer v prejšnjem letu zabeležil rekord po številu prodanih vozil, saj so zabeležili 372.300 novih registracij. To je osem odstotkov več kot leta 2015, ko je število novo registriranih vozil preseglo rekord iz leta 1988.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 32
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin