Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
20. 12. 2016,
11.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Škoda

Torek, 20. 12. 2016, 11.21

6 let, 6 mesecev

Prenovljena škoda octavia RS: Čehi po uradne fotografije na Grobnik

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Škoda octavia RS prenova | Foto Škoda

Foto: Škoda

Prenovljena škoda octavia RS bo imela nekoliko nižje podvozje, širši zadnji kolotek in bencinski motor z 230 "konji". Tako kot klasična octavia bo tudi športna različica dobila večji digitalni zaslon in dodatne asistenčne sisteme.

Škoda octavia RS 230: kako Čehi po desni prehitevajo Volkswagen in Seat


Čehi po uradne fotografije prenovljene octavie RS na Grobnik

Škoda bo na osnovi prenovljene octavie – ta je najbolj opazna po precej drugačni zasnovi žarometov, večjemu digitalnemu zaslonu v notranjosti in novih asistenčnih sistemih – izdelala tudi športno različico RS. Čehi so uradne fotografije avtomobila naredili na hrvaškem dirkališču Grobnik pri Reki, avtomobil pa so uradno označili za najhitrejšo in najbolj zmogljivo serijsko škodo do zdaj.

Bencinski dvolitrski motor TSI ima 230 "konjev"

Medtem ko je moč dvolitrskega dizelskega motorja ostala enaka (135 kilovatov oziroma 184 "konjev"), so moč dvolitrskemu bencinskemu motorju TSI povečali za sedem kilovatov na 169 kilovatov oziroma 230 "konjev". Dizelski motor ima 380, bencinski pa 350 njutonmetrov navora. Najvišja hitrost avtomobila znaša 250 kilometrov na uro. Omenjena moč bencinskega motorja je bila že do zdaj na voljo v različici octavia RS 230, od zdaj naprej pa octavia ne bo več na voljo s 162-kilovatnim bencinskim motorjem.

Octavia RS bo serijsko opremljena z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, ki moč prenaša na sprednji kolesi. Na voljo bo tudi štirikolesno gnana različica s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom DSG. | Foto: Škoda Octavia RS bo serijsko opremljena z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, ki moč prenaša na sprednji kolesi. Na voljo bo tudi štirikolesno gnana različica s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom DSG. Foto: Škoda

Škoda je do zdaj prodala 200 tisoč octavij RS

V primerjavi s predhodnico ima octavia RS dodatno 1,5 centimetra nižje podvozje in tri centimetre širši zadnji kolotek. Serijsko bo obuta v 17-palčne gume, na voljo pa bodo tudi 18- in 19-palčna kolesa.

Škoda je oznako RS za svoje dirkalnike prvič uporabila leta 1974, v začetku tretjega tisočletja pa so to oznako dobili tudi njihovi serijski modeli. Do zdaj se je za nakup octavie RS odločilo že več kot 200 tisoč voznikov, od tega polovica za octavio RS tretje generacije od leta 2013 naprej.

Ne spreglejte