Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
10.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Mercedes-Benz Audi BMW Prodaja avtomobilov

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 10.20

6 let, 6 mesecev

Premium avtomobilski razred: Mercedes še povečal prednost pred BMW, Audi zaostaja

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Mercedes-Benz je uspel v prvih devetih mesecih še povečati svoje vodstvo v premium razredu na globalnem avtomobilskem trgu. Do konca septembra so prodali 1,7 milijona vozil.

Mercedes uživa sadove tako nove generacije razreda E kot tudi osvežene celotne ponudbe športnih terencev in kupejev.  | Foto: Mercedes uživa sadove tako nove generacije razreda E kot tudi osvežene celotne ponudbe športnih terencev in kupejev.

Pomemben adut za BMW bo novi X3. | Foto: BMW Pomemben adut za BMW bo novi X3. Foto: BMW Mercedes-Benz je že konec lanskega leta prevzel vodstvo pri prodaji v premium razredu. To je sicer predvsem prestižen boj med vodilnimi proizvajalci, ki sicer v ospredje navadno pred podatkom o prodaji postavljajo podatek o dobičkonosnosti. V prvih devetih mesecih so svojo prednost še povečali, kar je bila predvsem zasluga novega razreda E in športnih terencev.

Mercedes prodal 200 tisoč avtov več kot BMW, Audi povečal zaostanek

Do konca septembra so prodali 1,72 milijona vozil, kar je 12 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, poroča Bloomberg. Rast Mercedesa je bila trikrat višja kot pri BMW (3,9 odstotka). Bavarci so uspeli prodati 1,54 milijona vozil. Audi je za obema tekmecema še povečal zaostanek. Prodaja jim je padla za dva odstotka na skupno 1,38 prodanih vozil.

Mercedes uživa sadove tako nove generacije razreda E kot tudi osvežene celotne ponudbe športnih terencev in kupejev. Samo septembra je prodaja športnih terencev, v primerjavi z lanskim letom, narasla za 15 odstotkov. Prodaja kupejev, roadsterjev in kabrioletov je narasla celo za 21 odstotkov.

Uspeh Mercedesa je zasluga tudi Roberta Lešnika, vodje zunanjega oblikovanja. | Foto: Jure Gregorčič Uspeh Mercedesa je zasluga tudi Roberta Lešnika, vodje zunanjega oblikovanja. Foto: Jure Gregorčič

Zaradi razvoja novih tehnologij pod pritiskom zaslužki znamk

Pri BMW čakajo na rezultate prodaje novega X3, prav tako v prihodnje lahko računajo na nove modele kot bo X7 in nova serija 8. Pri tem vodstvo družbe že dalj časa poudarja, da je zaradi vlaganj v nove tehnologije (elektromobilnost, samodejna vožnja) predvsem nujno ostati dobičkonosen. Vsi premium proizvajalci so prav zaradi napovedanih avtomobilskih sprememb pod pritiskom vlaganj v razvoj, zaradi katerih bodo njihovi zaslužki v bližnji prihodnosti upadli.

Video - novi Mercedesov razred S

Video - Adrenalinska zabava z mercedesom AMG GT

Ne spreglejte