Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2020,
10.18

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

volkswagen ID.3 Tesla model Y Elon Musk Volkswagen Herbert DIess

Sreda, 9. 9. 2020, 10.18

3 leta, 7 mesecev

Herbert Diess prvič za volanom Teslinega modela Y

Predsednik Volkswagna za volanom Tesle, kaj mu je bilo všeč? #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Herbert Diess Tesla | Musk je na letališču Braunschweig vozil najnovejši ID.3, Diess pa je preizkusil novi Teslin model Y. | Foto Herbert Diess

Musk je na letališču Braunschweig vozil najnovejši ID.3, Diess pa je preizkusil novi Teslin model Y.

Foto: Herbert Diess

Herbert Diess, predsednik uprave skupine Volkswagen, še naprej razkriva podrobnosti s srečanja z Elonom Muskom. Na letališču Braunschweig je za volan Volkswagnovega ID.3 sedel Musk, kot je včeraj potrdil Diess, je ameriški poslovnež vrnil uslugo in Diess je skupaj sodelavcem Frankom Welschem preizkusil Teslin model Y.

Svetovni splet je prejšnji teden završal, ko se je razširila novica o srečanju Herberta Diessa in Elona Muska. Po nekajdnevnem ugibanju so pri Volkswagnu le potrdili srečanje, zato so se hitro razširile govorice o možnem sodelovanju obeh strani. Ta natolcevanja je Diess hitro utišal s selfijem in zraven zapisal, da je šlo le za prijateljsko srečanje in kramljanje.

Avtomoto Selfi dveh ''velikanov'': posla med Teslo in VW ne bo

Za Volkswagen je model Y v določenih primerih referenca

''Seveda sem testiral tudi Teslin model Y skupaj s svojim kolegom Frankom Welschem. Ta avto je za nas v številnih pogledih (ne vseh!) Diess je skupaj z Muskom naredil tudi selfi in objavil video, kjer se vozita z novim ID.3. | Foto: Diess je skupaj z Muskom naredil tudi selfi in objavil video, kjer se vozita z novim ID.3. referenca: po uporabniški izkušnji, sodobnosti, voznih lastnostih, zmogljivosti pri najboljših različicah, polnilnem omrežju, dosegu,'' je zapisal na omrežju Linkedin. Srečanje s Teslinim modelom je podkrepil še s fotografijo.

Diess je med drugim zapisal tudi, da je prednost modelov Y in ID.3 ravno njuna zasnova. Od začetka sta bila zasnovana kot električna avta z namensko arhitekturo in podrobnostmi. Dodal je še, da bodo drugi proizvajalci zaostali, če bodo sledili arhitekturam, namenjenim bencinsko ali dizelsko gnanim avtom.

Ne spreglejte