Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
4. 2. 2016,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

dražba Porsche Mercedes-Benz Ferrari Lancia

Četrtek, 4. 2. 2016, 9.03

8 let

Porschejev "show car" v Parizu prodali za 2,7 milijona, lancio za 134 tisoč evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najdražje prodani avtomobil dražbe v RM Southeby v Parizu je porsche 550 spyder iz leta 1955, ki je bil zvezda takratnega frankfurtskega avtomobilskega salona. Prodali so ga za 2,7 milijona evrov.

Prodali Porschejev "show car" z avtomobilskega salona v Frankfurtu leta 1955

Večerna dražba v Parizu, ki jo je organizirala hiša RM Southeby, je pričakovano postregla z elitnimi primerki avtomobilov in tudi visokimi cenami, ki so jih bili zanje pripravljeni odšteti njihovi novi lastniki. Rekorder dražbe je postal porsche 550 spyder iz leta 1955, ki je eden od le 75 custom izdelanih spyderjev. Posebnost avtomobila, ki so ga včeraj prodali za 2,7 milijona evrov, je njegova vloga na frankfurtskem avtomobilskem salonu leta 1955. To je bil namreč tamkajšnji predstavitveni avtomobil, ki so ga po koncu salona dostavili ameriškemu prodajalcu Porschejev in Volkswagnov ter zasebnemu dirkaču Miku Marshallu.

Legendarni avtomobilski "umetnik" za dva milijona evrov

V Parizu so prodali tudi odlično ohranjeni BMW 507 serije II iz leta 1957. Gre kajpak za maloserijski model nemške znamke, ki je kot pravi umetnik zaslovel šele po koncu svoje proizvodnje. Novi lastnik je zanj odštel dobra dva milijona evrov in bo zdaj lahko užival v roadsterju, ki ga poganja 3,1-litrski motor V8 s 148 "konji".

Odlično ohranjeno lancio delto prodali za 134 tisoč evrov

Ena izmed posebnic dražbe, na kateri so na primer prodali tudi ferrarija enzo za 1,5 milijona evrov in mercedes-benza 300 SL "gullwing" za 1,1 milijona evrov, je bila tudi odlično ohranjena lancia delta HF integrale iz leta 1992. Gre za avtomobil iz posebne serije, ki jo je Lancia izdelala v počastitev takratnega naslova svetovnega prvaka v reliju. To sicer ni tista delta, ki ima prevoženih le 50 kilometrov in jo bodo prodajali v Angliji, temveč avtomobil iste serije. Ta delta ima za seboj manj kot 28 tisoč kilometrov, do zdaj pa je bila v lasti le enega lastnika. Temu jo je uspelo prodati za 134 tisoč evrov.

Ne spreglejte