Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
20. 6. 2014,
15.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Porsche

Natisni članek

Petek, 20. 6. 2014, 15.46

8 let, 3 mesece

Porsche z 900 "konji" in Sharapovo se po Londonu vozi brez ekološke takse

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Mark Webber in Maria Sharapova sta se po Londonu vozila s porschejem 918 spyder, a jima kljub zmogljivostim ni bilo treba plačati ekološke takse.

Do 100 kilometrov na uro pospeši v manj kot treh sekundah

Čeprav ima porsche 918 spyder skupno moč pogonskega sklopa kar 887 "konjev", štirikolesni pogon, štirikolesno krmiljenje, najvišjo hitrost prek 320 kilometrov na uro in krog na zloglasnem Nordschleifu odpelje v manj kot sedmih minutah, je z njim v okoljevarstveno cono v Londonu mogoče zapeljati brez plačila ekološke takse.

Mark Weber, ki je trenutno Porschejev tovarniški voznik, je na otvoritveno zabavo pred teniškim turnirjem v Wimbledonu z najbolj vročim porschejem pripeljal teniško igralko in ambasadorko Porscheja Mario Sharapovo.

"Še vedno imam v glavi spomine na dirko v Le Mansu in ta 918 spyder je med cestnimi avtomobili najbližje dirkaški različici. Z njim se je zabavno voziti tudi po Londonu, za nameček pa je vanj mogoče zapeljati celo zastonj," je ob prihodu povedal Webber, ki se mu je vse do okvare avtomobila prejšnji konec tedna v Le Mansu obetala celo zmaga.

Ne spreglejte