Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2017,
13.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Porsche

Sreda, 18. 10. 2017, 13.07

6 let, 6 mesecev

Porsche 718: športna oznaka GTS je raj za avtomobilske sladokusce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Porsche 718 GTS | Foto Porsche

Foto: Porsche

Stuttgartski proizvajalec vozil je razkril modela 718 cayman GTS in 718 boxster GTS, ki predstavljata vozniško najbolj izpopolnjena modela v športni družini.

Več moči za vozniško najboljši dvojec

Oba športnika bosta luč sveta prvič ugledala na avtosalonu v Los Angelesu, ki bo svoja vrata odprl na koncu novembra. Tako roadster in kupe sta pridobila nov izpušni sistem in izboljšano turbo puhalo. V primerjavi z do zdaj najmočnejšo različico S ima GTS 11 kilovatov več, v primerjavi s prejšnjo generacijo, ki je imela vgrajen atmosferski agregat, pa ima eden najboljših vozniško usmerjenih avtomobilov 26 kilovatov več. Sredinsko postavljeni štirivaljni agregat ima tako 269 kilovatov in 430 njutnmetrov navora, kar je dovolj, da se v kombinaciji s paketom Sport Chrono in samodejnim menjalnikom PDK do stotice izstreli v 4,1 sekundah. A 718 cayman GTS in 718 boxster GTS nista hitra le v ovinkih ali na pisti, oba dosežeta končno hitrost 290 kilometrov na uro.

Na obisku pri lepotnem kirurgu

Porsche novih dveh članov družine 718 ni dal v roke le spretnim inženirjem, temveč so za nekaj izboljšav poskrbeli tudi na oblikovalskem oddelku. Njegov športni pedigre poudarijo nekoliko temnejši smerniki in zadnji žarometi, dodatno pa različico GTS krasijo še nekateri temni dodatki - črni spodnji del odbijača, črni zaključki izpušne cevi, črna 20-palčna platišča in črne oznake na zadku. V potniški kabini bo voznika razvajala sredinsko postavljena ura, ki je del serijskega paketa Sport Chrono. Osrednji sedalni del na sedežih je oblečen v alkantaro, prav tako sredinski naslon za roko, vratni paneli in volanski obroč.

V Nemčiji se cene za 718 boxster GTS pričnejo pri 78.160 evrih, za 718 cayman GTS pa pri 76.137 evrih, kar je približno 10 tisoč evrov več, kot porsche zahteva za nekoliko šibkejšo in manj ekskluzivno različico S.

S sredinsko postavljenim štirivaljnim bencinskim agregatom sta 718 cayman GTS in 718 boxster GTS vozniško ena izmed najbolj izpopolnjenih vozil. | Foto: Porsche S sredinsko postavljenim štirivaljnim bencinskim agregatom sta 718 cayman GTS in 718 boxster GTS vozniško ena izmed najbolj izpopolnjenih vozil. Foto: Porsche

Osrednji del sedežev, volanski obroč, vratni paneli in naslon za roke so oblečeni v alkantaro, paket Sport Chrono pa prinaša še sredinsko postavljeno uro. | Foto: Porsche Osrednji del sedežev, volanski obroč, vratni paneli in naslon za roke so oblečeni v alkantaro, paket Sport Chrono pa prinaša še sredinsko postavljeno uro. Foto: Porsche

Ne spreglejte