SiolNET. Avtomoto Novice
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mitsubishi in Ralliart

Po desetletju obuditev kultne znamke? To so načrti.

0,45

termometer

Mitsubishi Ralliart
Izsek iz nove poslovne strategije, ki pri Mitsubishiju predvideva obuditev znamke Ralliart. Foto: Mitsubishi

Mitsubishi namerava po desetih letih obuditi nekdanjo športno znamko Ralliart, podrobnosti za zdaj še niso znane.

Mitsubishi ima v svetovnem motošportu bogato zgodovino. Med letoma 1996 in 2000 so bili s Tommijem Makinenom štirikrat zapored svetovni prvaki v reliju med vozniki, lancerji z oznako EVO so postale prave ikone športnih avtomobilov. Enega takih - šlo je za lancerja EVO6 iz omejene serije Tommi Makinen Edition - so pred kratkim v Veliki Britaniji prodali za več kot sto tisoč evrov. Mitsubishiju je uspelo kar dvanajstkrat zmagati tudi na vztrajnostnem reliju Dakar.

Mitsubishi zbirka Avtomoto Rekord na dražbi: vrtoglava cena za ta mitsubishi #foto

Tega lancerja EVO 6 Tommi Makinen Edition jim je uspelo prodati za več kot sto tisočakov. Tega lancerja EVO 6 Tommi Makinen Edition jim je uspelo prodati za več kot sto tisočakov. Foto: Mitsubishi Omogočiti več "mitsubishijevizma"

Toda zaradi finančnih težav je Mitsubishi leta 2010 svojo znamko Ralliart po 25 letih obstoja ukinil. Novi finančni načrti zdaj spet predvidevajo obuditev te znamke oziroma oznake. Vodstvo družbe želi zainteresiranim kupcem ponuditi več "mitsubishijevizma". Japonci obljubljajo več posebej izdelanih in prilagojenih sestavnih delov za avtomobile in uradno vrnitev na avtomobilske dirke. Ob predstavitvi so omenjene dodatke napovedali v povezavi z modelom L200.

Natančni načrti še niso znani, sicer pa se Mitsubishi vsaj s trga v Evropi delno umika oziroma zmanjšuje obseg svojega poslovanja. Povsem se bodo na primer umaknili z enega največjih evropskih trgov v Veliki Britaniji.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin