SiolNET. Avtomoto Novice
5,52

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Proti bencinski črpalki je avtomobil kar rinil

Ostal brez goriva: Rinil avto in naredil 10 km zastoja

5,52

termometer

Števec za gorivo
Vam je na avtocesti že kdaj zmanjkalo goriva? Foto: Thinkstock

Nekemu Nemcu je med vožnjo po avtocesti zmanjkalo goriva. To se mu je pripetilo ravno na odseku vzdrževalnih del z le enim prometnim pasom, zato je povzročil desetkilometrski zastoj.

leaf brez elektrike Avtomoto Nekoč kantica, kaj pa ko zmanjka elektrike? #video

Do nenavadnega dogodka je prišlo na avtocesti A4 blizu Gorlitza. 43-letniku je med vožnjo zmanjkalo goriva, motor njegovega mercedesa je ugasnil, vse to pa se je zgodilo na skrajno neprimernem odseku.

Proti počivališču je avtomobil rinil, desetkilometrska kolona vozil pa po polžje za njim …

Goriva mu je namreč zmanjkalo prav tam, kjer je bil zaradi vzdrževalnih del odprt le en prometni pas. Zato je Nemec izstopil iz avtomobila in ga začel potiskati proti najbližjemu izvozu z avtoceste.

Pri tem je za seboj nabral dolgo kolono voznikov, ki so se morali prilagoditi njegovi polžji hitrosti. Približno sto metrov pred počivališčem nato avtomobila ni mogel več riniti naprej, bil je enostavno preveč izčrpan.

Njegovega sopotnika so odpeljali do bencinske črpalke, vrnil se je s kantico goriva, nato sta se skupaj vendarle odpeljala naprej. Nastal je 10-kilometrski zastoj, ki ga je bilo konec šele dobro uro pozneje.

Vam je na avtocesti že kdaj zmanjkalo goriva?

 • Da 12,47%
 • Ne 87,53%
Audi bazen Avtomoto Policisti v ZDA zgroženi: na avto bazen, vanj za obtežitev dve hčerki

Kazen je bila mila, policisti so cenili njegovo požrtvovalnost

Čeprav je Nemec iz malomarnosti povzročil zastoj, je dobil zelo milo kazen. Policisti so cenili, da je s svojo požrtvovalnostjo preprečil še daljši zastoj, stoječ avtomobil bi bil namreč še bolj izpostavljen morebitnim naletom drugih vozil. Za zdaj je moral plačati le 25 evrov, temu pa bo morda moral prišteti še določene stroške policijskega posredovanja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi v Sloveniji je za neupravičeno zaustavljanje na avtocesti in hitri cesti predvidena visoka globa – pri nas bi tak voznik moral plačati 300 evrov. Izjema je zaustavitev v sili in zaradi nudenja nujne pomoči, določa Zakon o pravilih cestnega prometa. To določilo je najbolj aktualno v primerih neviht s točo, ko se nevestni vozniki zaustavljajo pod mostovi ali v predorih.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Korenckov / 16.07.2019. ob 10:27 +3 0

  Zakon določa, izvaja se ga pa ne...resno dvomim, da je kdo dobil kazen, ki je vedril pod nadvozom..

  +3 0
 • NikoP / 18.07.2019. ob 20:57 0 0

  Če ti na avtocesti zmanjka goriva to ne šteje kot ustavitev v sili, kar je posebej navedeno v poglavju o avtocestah in hitrih cestah v zakonu o pravilih cestnega prometa in ponekod posebej predpisana globa za to.

  0 0
 • MarkJurko / 16.07.2019. ob 23:29 0 0

  Saj je to bil zaustavitev v sili, posledično zaradi malomarnosti voznika. A ga pa ni bilo junaka, ki bi pomagal potiskati avto da bi se tako hitreje sprostil vozni pas? Res je, imamo en kup zakonov, ki pa nikomur niso mar. Ne tisti, ki bi jih morali upoštevati, ne tisti, ki bi morali skrbeti nad izvajanjem. Vse je nekje tam, "samo, da piše" potem pa vsak po svoje.

  0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin