SiolNET. Avtomoto Novice
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Opel: prihaja nov prestižni sedemsedežni SUV

0,83

termometer

Opel SUV
Foto: Opel

Opel je pokazal le delček novega SUV, ki bo zapeljal na ceste čez dve leti in bo na voljo kot sedemsedežnik ter priključnih hibrid.

Prihodnje leto koncept, leto kasneje že na evropskih cestah

Novi izvršni predsednik Opla Michael Lohscheller je potrdil, da bo novi SUV na ceste zapeljal leta 2019. Koncept, ki bo v veliki meri pokazal, kaj lahko od novega sedemsedežnega terenca pričakujemo, in bo slonel na arhitekturi skupine PSA, EMP2, bodo razkrili prihodnje leto, kmalu zatem pa bo stekla proizvodnja v Oplovem obratu Eisenach. Lohscheller je ob prvi napovedi ostal skrivnosten, saj ni želel razkriti nobenega resnega in oprijemljivega rezultata, napovedal je le prihod elektrificirane različice.

Oplova usmeritev h križancem se je že začela, nadaljevala pa se bo z ukinitvijo zafire in prihodom drugih modelov na arhitekturah EMP1 in EMP2. Poleg za zdaj še neimenovanega SUV bodo pripravili novega terenca, ki bo prav tako slonel na arhitekturi EMP2 in ga bodo izdelovali v obratu Ruesselsheim.

Napoved novega SUV, ki bo na ceste zapeljal leta 2019. Napoved novega SUV, ki bo na ceste zapeljal leta 2019. Foto: Opel

Veliki načrti pod novim lastnikom

Pod General Motors naj bi prestižni SUV začeli izdelovati v istem obratu, kjer zdaj izdelujejo insignio. Aprila so nato sporočili, da bodo naslednika mokke X leta 2019 začeli izdelovati v Eisenachu, proizvodnja novega največjega terenca pa se bo ob koncu desetletja začela v obratu Ruesselsheim.

Drzne načrte ima tudi Carlos Tavares, izvršni predsednik skupine PSA. Čim hitreje želi končati proizvodnjo insignie, čeprav so jo predstavili šele pred letom dni. General Motors ima za izdelavo te limuzine in karavana licenco, zato morajo pri skupini PSA plačevati uporabo njihove arhitekture. Tavares bi model raje zamenjal z novim in ga izdeloval tudi za kitajski trg.

Od leta 2024 bo imel vsak model elektrificirano izvedenko

V četrtek ob razkritju ambicioznega finančnega načrta so Nemci potrdili prihod elektrificiranih izvedenk, ki bodo na voljo pri vsakem njihovem modelu od leta 2024. Električno ofenzivo bo začela corsa, ki bo slonela na arhitekturi EMP1 in bo v prodajne salone zapeljala leta 2019. Na enaki arhitekturi bo izdelan combo, ki bo prav tako imel v ponudbi elektrificirano različico. Prvi priključnih hibrid v ponudbi bo grandland X.

Pri Oplu želijo, da do leta 2021 kar 40 odstotkov njihove prodaje prevzamejo SUV.

Grandland X je najnovejši član Oplove palete, ki bo v prihodnjih letih doživela korenite spremembe. Grandland X je najnovejši član Oplove palete, ki bo v prihodnjih letih doživela korenite spremembe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin