Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča BMW Slovenija

Natisni članek

BMW advertorial

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 7.00

2 meseca

Od otroštva do odrasle dobe nekatere želje ostajajo enake

Vsebino omogoča BMW Slovenija
BMW serija 1 | Foto Gašper Pirman

Foto: Gašper Pirman

Ne le čustva in neustavljiva privlačnost, BMW se v premijskem razredu vozil na vodilna mesta uvršča tudi v smislu tehnologij in inovacij, ki voznika nadgradijo z unikatno potovalno izkušnjo. Ker sesti za volan ne pomeni le vožnjo od točke A do B, BMW s kopico naprednih tehnologij, ki se nenehno spreminjajo in ne sledijo splošnemu napredku, temveč določajo standarde avtomobilske industrije, nudi edinstveno izkušnjo vozniku in sopotnikom.

BMW svoje znanje z najvišjih serij prenaša na manjše kompaktne modele, ki pod eno streho združujejo vrhunsko tehnološko dovršenost, brezkompromisne vozne lastnosti in praktično potniško kabino. Lastnik v njem ne vidi le elegantne skulpture, polne čustev in emocionalnega naboja, vozila BMW pustijo na cesti svoj unikaten pečat, ki povrhu vsega orjejo ledino z asistenčnimi sistemi in najboljšo inovativno tehnologijo.

Naj bo vožnja zabavna, a hkrati tudi varna in nenaporna. Z inovativnimi rešitvami in najnovejšimi varnostno-asistenčnimi sistemi znamka BMW nudi brezkompromisno varnost, ki se kot eno prepleta z vozniško ostrino in čustvenim videzom. | Foto: Gašper Pirman Naj bo vožnja zabavna, a hkrati tudi varna in nenaporna. Z inovativnimi rešitvami in najnovejšimi varnostno-asistenčnimi sistemi znamka BMW nudi brezkompromisno varnost, ki se kot eno prepleta z vozniško ostrino in čustvenim videzom. Foto: Gašper Pirman

Nenehen napredek za največjo mero varnosti

Znamka BMW že desetletja s skrbno premišljeno potjo razvoja prinaša v svet avtomobilizma inovacije, ki v največji mogoči meri spreminjajo avtomobilski svet. S pionirskim pristopom k tehniki postavljajo merila in letvico dvigujejo nenehno višje. Ker želijo biti tehnološka referenca v vseh segmentnih, številne inovacije iz višjih serij povzemajo tudi serija 1, serija 2 in serija 3.

Ta pionirski pristop se prepleta s čustvenim dizajnom in s preprostim upravljanjem vozila, zato ima voznik vse najpomembnejše informacije vedno pri roki. Na višjo raven celotno vozniško izkušnjo povzdvigne še večopravilna enota ConnectedDrive, ki jo je mogoče upravljati prek intuitivnega vrtljivega gumba idrive touch. Celoten skupek pametnih in ergonomskih rešitev poskrbi za nenaporno vožnjo vseh potnikov, z optimalno povezljivostjo med vožnjo pa bo voznik iz vozila stopil spočit in pripravljen na nove izzive.

Digitalna osveščenost in optimalna povezljivost olajšata življenje vozniku in potnikom. | Foto: Gašper Pirman Digitalna osveščenost in optimalna povezljivost olajšata življenje vozniku in potnikom. Foto: Gašper Pirman

Zaradi brezkompromisne varnosti ne smejo trpeti vozniški užitki

Bavarska znamka vozil ima odlične vozne lastnosti zapisane v svoj bit, a že od svojih začetkov gre vozniška zabava z roko v roki z naprednimi tehnološkimi rešitvami. Raznovrstnost ponudbe ni omejena le na določene modele, tudi izpostavljeni modeli serije 1, serije 2 in serije 3 stavijo na najvišjo možno raven varnosti.

BMW serije 1

Pri znamki BMW ne delajo razlik, saj tudi v najmanjšem modelu najdemo celoten nabor inteligentnih asistenčnih rešitev, ki vozniku kar se da olajšajo življenje. Ljudje so spoznali prednosti kompaktne oblike in kombinacijo vsakodnevne uporabnosti. Brez pomisleka svoje najbljižje zaupajo varnemu objemu serije 1, ta pa jim zaupanje vrača z nenehno pripravljenostjo za reševanje košljivih situacij. Voznik se lahko zanese na sistem driving assistant z opozorilom pred naletom in z opozorilom o zaznanem pešcu, ki z rahlim in opozorilnim zaviranjem voznika opozori na oviro na cesti. Naj si bo to stoječe vozilo ali pešec, ki je ravnokar stopil na prehod za pešce.

Svet, kjer je do popolnosti združena ergonomija, uporabnost, preprostost uporabe in učinkovita varnost. Voznik ima na dosegu roke nadzor nad celotnim vozilom, ki s številnimi varnostno-asistenčnimi sistemi, kot angel varuh, nenehno skrbi za varnost potnikov. | Foto: Gašper Pirman Svet, kjer je do popolnosti združena ergonomija, uporabnost, preprostost uporabe in učinkovita varnost. Voznik ima na dosegu roke nadzor nad celotnim vozilom, ki s številnimi varnostno-asistenčnimi sistemi, kot angel varuh, nenehno skrbi za varnost potnikov. Foto: Gašper Pirman

Tako kot najbolj zvest osebni asistent vas bo BMW serije 1 opozoril na nenamerno menjavo voznega pasu in vas in sopotnike varno vrnil na svoj vozni pas. Ker smo ljudje vse večkrat podvrženi stresu, hitimo in lovimo časovne roke, vas bo serija 1, ob znakih utrujenosti, opomnila, da si morate vzeti nekaj časa zase in privoščiti kratek počitek izven vozila. Če si za volanom zaželite večjega nadzora, preprosto vklopite aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti in z informacijami o omejitvi hitrosti obdržite popoln nadzor nad hitrostjo vožnje. Najboljše stvari vedno pridejo na koncu, zato vam BMW serije, ko prispete na svoj cilj, s pomočjo parkirnega asistenta pomaga, da udobno parkirate.

 

BMW serije 2

Kljub svoji mladosti, znotraj družine BMW, serija 2, ničesar ne prepušča naključju. Naj si bo športni kupe ali mišičasta limuzina, oba nudita popolno ravnovesje med vodljivostjo, pojavnostjo in varnostjo. Znotraj serije 2 najdemo tudi družinsko uporabna modela active in gran tourer, ki sledi vse večjemu povpraševanju po športno oblikovanih družinskih avtomobilih. Čustveno oblikovani dvojec stvari na klasični BMW-jev recept – vozniško ostrino, ergonomično potniško kabino in čustveno povezavo z voznikom.

Naj si bo športni kupe ali družinski sedemsedežni gran tourer, vse štiri člane serije 2 krasijo najnovejši sistem varnostno-asistenčnih sistemov. | Foto: Klemen Korenjak Naj si bo športni kupe ali družinski sedemsedežni gran tourer, vse štiri člane serije 2 krasijo najnovejši sistem varnostno-asistenčnih sistemov. Foto: Klemen Korenjak
Naj si bo športni kupe ali družinski sedemsedežni gran tourer, vse štiri člane serije 2 krasijo najnovejši sistem varnostno-asistenčnih sistemov. Sistem driving assistant plus poskrbi za sproščeno vožnjo, saj je nenehno na preži in v službi varnosti ter udobja. Pod njegove osnovne funkcije sodi opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu, dopolnijo pa ga še opozorilo za zapustitev voznega pasu, asistent za dolgo luč, bralec prometnih znakov, asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go s kamero in asistenta pri zastoju.

BMW serije 2 active tourer se je svetu predstavil kot prvi premijski enoprostorec z barvnim projicirnim zaslonom, ki vse pomembne podatke za vožnjo projecira na steklo voznika in s tem prepreči daljšo odvrnitev pozornosti od dogajanja na cesti. Voznik lahko na vetrobranskem steklu spremlja številne ključne informacje, od aktualne hitrosti, navigacijskih napotkov, trenutne omejitve hitrosti, do seznama radijskih postaj ali telefonske vsebine.

 

BMW serije 3

Serija 3 že več kot tri desetletja predstavlja sinonim varnosti in voznih lastnosti. Limuzina, karavan in GT so se zasidrali v srca ljubiteljev znamke, ki cenijo kaj predstavlja ta modelna družina. Kot vedno je serija 3 napovedovala usmeritve razreda, tako z voznimi lastnostmi, kot tudi z varnostno-asistenčnimi sistemi. Pionir pri številnih novitetah v razredu se danes ponaša s sistemom driving assistant, ki pod eno streho združuje sisteme s kamero, kot so opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu. S pomočjo sistema za nenamerno menjavo voznega pasu, ki deluje nad hitrostjo nad 70 kilometrov na uro, voznika na nepravilno ali nenamerno menjavo voznega pasu opozori z rahlim vibriranjem volanskega obroča.

Serija 3 že več kot tri desetletja predstavlja sinonim varnosti in voznih lastnosti. Limuzina, karavan in GT so se zasidrali v srca ljubiteljev znamke, ki cenijo kaj predstavlja ta modelna družina. Pionir pri številnih novitetah v razredu tudi danes v ospredje potiska varnost in tehnološko naprednost. | Foto: Gašper Pirman Avtomobilizem.com Serija 3 že več kot tri desetletja predstavlja sinonim varnosti in voznih lastnosti. Limuzina, karavan in GT so se zasidrali v srca ljubiteljev znamke, ki cenijo kaj predstavlja ta modelna družina. Pionir pri številnih novitetah v razredu tudi danes v ospredje potiska varnost in tehnološko naprednost. Foto: Gašper Pirman Avtomobilizem.com
Samodejno zaviranje v sili je v seriji 3 še nekoliko izpopolnjeno in ponuja več zaporednih načinov opozarjanja voznika. Prva stopnja postopoma, najprej z opozorilnim simbolom, nato z utripanjem opozorilnega simbola in zvočnega piska, na koncu, pri hitrosti do 60 km/h, pa z odločnim zaviranjem skrbi za varnost potnikov in ostalih udeležencev v prometu. Pri opozorilu o zaznanem pešcu, ki deluje pri hitrosti med 10 in 60 km/h, pri resni nevarnosti sledi enostopenjsko opozorilo. Če sistem sproži opozorilo pred grozečim trkom, se zavore hkrati prednastavijo na hitro odzivnost in sistem s polno močjo aktivira zavore. Na seznamu varnoste opreme ne manjka niti projecirni zaslon, navigacijski sistem professional, samodejno parkiranje, aktivna asistenca za vzdrževanje hitrosti in aktivni sprednji žarometi, ki prepoznajo druge udeležence v prometu in jih ciljno izvzamejo iz svetlobnega snopa dolge luči. Dolžina svetlobnega snopa več kot 400 m skrbi za pravočasno prepoznavanje nevarnosti in izboljšano ohranjanje smeri vožnje.

Izbrani materiali in odlična ergonomija, ki jo dopolnjuje digitalna naprednost in optimalna povezljivost. | Foto: Gašper Pirman Izbrani materiali in odlična ergonomija, ki jo dopolnjuje digitalna naprednost in optimalna povezljivost. Foto: Gašper Pirman Vozniška ostrina je pomemben faktor tudi pri družinski seriji 2 active tourer. | Foto: Klemen Korenjak Vozniška ostrina je pomemben faktor tudi pri družinski seriji 2 active tourer. Foto: Klemen Korenjak

Upravljanje večopravilne enote poteka varno in hitro preko vrtljivega stikala idrive touch. | Foto: Klemen Korenjak Upravljanje večopravilne enote poteka varno in hitro preko vrtljivega stikala idrive touch. Foto: Klemen Korenjak

Želite prejeti več informacij o izbranem BMW vozilu?

Prosim izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo:

* Dovoljujem, da se moje osebne podatke pošlje družbama BMW Vertriebs GmbH – distribucija motornih vozil – Podružnica Ljubljana in Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft, da jih shranita, obdelata in uporabita za dejavnosti v zvezi s skrbjo za stranke v smislu preverjanja zadovoljstva kupcev, podatkov o izdelkih, storitev v zvezi z izdelki in različnih prireditev. V tem smislu dovoljujem tudi elektronsko pošiljanje (elektronske pošte, besedilnih sporočil itn.). Na podlagi zakona o varovanju osebnih podatkov lahko svoje dovoljenje prekličem kadarkoli, prav tako lahko kadarkoli zahtevam razkritje obsega shranjenih podatkov o meni, popravke mojih osebnih podatkov, zaustavitev uporabe in izbris teh podatkov, in sicer s pisnim obvestilom BMW Vertriebs GmbH – distribucija motornih vozil – Podružnica Ljubljana, Ameriška 8, 1000 Ljubljana ali na info.si@bmw.com.

Ne spreglejte