Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
28. 12. 2016,
6.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Natisni članek

Suzuki Avtosalon Ženeva 2017

Sreda, 28. 12. 2016, 6.39

6 let, 7 mesecev

Novi suzuki swift: kompaktne mere, solidna oprema in tudi štirikolesni pogon

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Suzuki swift | Foto Suzuki

Foto: Suzuki

Suzuki razkriva novo generacijo swifta, ki prihaja v Slovenijo spomladi. Bencinske motorje si bo delil z balenom, na voljo bo le še v petvratni karoserijski izvedbi, zahtevnejšim voznikom pa bo nudil tudi štirikolesni pogon.

V primerjavi z obstoječim modelom je centimeter krajši (3,84 metra), ohranil je enako širino in višino ter ima dva centimetra daljšo medosno razdaljo (2,45 metra).  | Foto: Suzuki V primerjavi z obstoječim modelom je centimeter krajši (3,84 metra), ohranil je enako širino in višino ter ima dva centimetra daljšo medosno razdaljo (2,45 metra). Foto: Suzuki Novi swift tudi s štirikolesnim pogonom

Suzuki je novo generacijo swifta predstavil za japonski trg, evropsko različico pa bodo spomladi prihodnje leto pripeljali na avtomobilski salon v Ženevo. V primerjavi z obstoječim modelom je centimeter krajši (3,84 metra), ohranil je enako širino in višino ter ima dva centimetra daljšo medosno razdaljo (2,45 metra). Na voljo bo le še v petvratni karoserijski izvedbi. Oblikovalci Suzukija so kljuke zadnjih vrat skrili v stebriček.

Motorna ponudba bo enaka kot pri balenu, sestavljala jo bosta bencinski litrski turbo motor in 1,2-litrski štirivaljni bencinski motor. Na voljo bo tudi samodejni menjalnik, prav tako tudi štirikolesni pogon. Ta različica se bo domnevno imenovala allgrip.

Osrednji digitalni zaslon bo omogočal tudi povezavo z vmesnikoma Car Play in Android Auto. | Foto: Suzuki Osrednji digitalni zaslon bo omogočal tudi povezavo z vmesnikoma Car Play in Android Auto. Foto: Suzuki

Tehtal bo manj kot tono

Pri Suzukiju obljubljajo, da bo v dvokolesno gnani različici swift tehtal 910 kilogramov, v štirikolesni pa 970 kilogramov. Med serijsko opremo bodo dnevna svetila LED, varnostni sistem za samodejno zaviranje, drugi varnostni sistemi (radarski tempomat, pametni ključ, opozorilo pred nenamerno menjavo prometnega pasu …) pa bodo voznikom na voljo za doplačilo. Osrednji digitalni zaslon bo omogočal tudi povezavo z vmesnikoma Car Play in Android Auto.

Po uradni predstavitvi novega swifta v Ženevi bo avtomobil v Slovenijo pripeljal spomladi prihodnje leto.

Ne spreglejte