Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
10.56

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

PSA Peugeot Citroen Opel

Četrtek, 14. 6. 2018, 10.56

5 let, 10 mesecev

Novi motorji: Opel z aktivno vlogo v PSA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Opel je na dogodku Techday, ki poteka v razvojnem centru v Rüsselsheimu, predstavil novo vizijo za prihodnost. Za skupino PSA bodo razvili serijo štirivaljnih motorjev in hkrati razkrili nekaj podrobnosti glede prihodnjih modelov.

Na Techday so med drugim razkrili, da bo nova generacija corse slonela na arhitekturi CMP in da bo na voljo tudi povsem električna različica. | Foto: Klemen Korenjak Na Techday so med drugim razkrili, da bo nova generacija corse slonela na arhitekturi CMP in da bo na voljo tudi povsem električna različica. Foto: Klemen Korenjak

Celoten razvoj v rokah Nemcev

Razvojni center v Rüsselsheimu bo razvil naslednje generacije bencinskih motorjev za vse znamke skupine PSA (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel in Vauxhall). Motorji bodo pripravljeni za optimalno delovanje v kombinaciji z elektromotorji, hkrati pa bodo uporabljeni v pogonskih sklopih hibridnih sistemov. Na trg naj bi prišli leta 2022.

Nova generacija motorjev je namenjena za uporabo v vozilih vseh znamk skupine PSA na Kitajskem, v Evropi in Severni Ameriki, saj bodo skladni s prihodnjimi emisijskimi standardi na teh trgih. Pogonski agregati delujejo z najsodobnejšimi tehnologijami, kot so neposredni vbrizg, prisilno polnjenje in prilagodljivo upravljanje ventilov.

Zamenjali bodo obstoječi 1,6-litrski bencinski agregat

Razvojni center v Rüsselsheimu ima že desetletja izkušenj s snovanjem učinkovitih bencinskih motorjev. Novo generacijo motorjev inženirji razvijajo na osnovi trenutnih štirivaljnih motorjev PureTech, ki poganjajo vozila znamk, združenih v skupino PSA. Ti povsem aluminijasti motorji z delovno prostornino 1,6 litra že danes prepričajo z visoko stopnjo učinkovitosti in neposrednim odzivom na upravljanje s stopalko za plin – na teh odlikah bo gradila naslednja generacija.

Prihajajoči štirivaljniki bodo od leta 2022 druga družina bencinskih motorjev skupine PSA, saj jim bo družbo delal dobro znani trivaljni turbomotor PureTech, ki je pred kratkim že četrtič zapored prejel naziv motor leta. Poleg razvoja nove družine motorjev se ekipa inženirjev iz Rüsselsheima ukvarja z razvojem lahkih gospodarskih vozil za celotno skupino. Ta vključuje razvoj platforme in module od faze naprednega razvoja do zrelosti za proizvodnjo. Skupina PSA je v Rüsselsheimu pred kratkim vzpostavila 15 kompetenčnih centrov, ki bodo razvijali vse od vodikove in gorivne celice do sedežev.

Ne spreglejte