Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 5. 2021,
19.46

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

4

Natisni članek

Stellantis SUV Maserati grecale Maserati

Petek, 28. 5. 2021, 19.46

2 leti, 11 mesecev

Carlos Tavares in maserati grecale

Novi Maseratijev SUV: preizkusil ga je sam šef

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

4

Maserati grecale | Tavares je med prvimi sedel za volan prototipa in preveril, kako napreduje razvoj enega pomembnejših modelov italijanske znamke. | Foto Maserati

Tavares je med prvimi sedel za volan prototipa in preveril, kako napreduje razvoj enega pomembnejših modelov italijanske znamke.

Foto: Maserati

Carlos Tavares, izvršni predsednik skupine Stellantis, je prvič sedel za volan novega športnega terenca, ki ga bo Maserati na ceste poslal proti koncu letošnjega leta. Močno zakriti grecale ostaja zavit v tančico skrivnosti, a naj bi sledil filozofiji italijanskega proizvajalca vozil − športni geni, močni motorji in odlična vozna dinamika.

Pri Maseratiju molčijo in razen prvih napovednikov pred meseci, ne razkrivajo nobenih informacij. Pravzaprav so s fotografijami močno zakritega športnega terenca, ki ga je testno odpeljal kar sam Carlos Tavares, izvršni predsednik skupine Stellantis, do sedaj razkrili še največ.

Veliko breme se nalaga na najmanjši model znamke

Kljub zanimivi barvni obleki je možno z uradnih fotografij videti prepoznavno masko hladilnika. Ta mestni športni terenec bo imel v primerjavi z drugimi modeli tanjše žaromete in številne odprtine za zrak. Dolg pokrov motorja in vetrobransko steklo poudarita športno strešno linijo, močno izražene so obrobe na blatnikih, kljuke pa so skrbno skrite v karoserijo.

Grecale bo postavljen pod model levante, zato bo tekmec predvsem Porschejevemu macanu. Za zdaj še neuradno, a viri pravijo, da bo grecale slonel na arhitekturi Giorgio. Enako osnovo uporablja tudi Alfin stelvio, s katerim naj bi si delil tudi nekatere druge pogonske elemente.

Zaradi tesne povezave z Alfo naj bi si delila tudi motorno paleto. Če bo to res, bo imel gracale vstopni dvolitrski motor z 209 kilovati, na voljo bo tudi 2,9-litrski šestvaljnik s 377 kilovati. Italijani so med drugim obljubili tudi, da bo leta 2022 na ceste zapeljala povsem električna različica.

Maserati grecale | Foto: Maserati Foto: Maserati

Ne spreglejte