Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2022,
22.50

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,17

25

Natisni članek

vojaška letala letalo ZDA vojska

Sobota, 14. 5. 2022, 22.50

1 leto, 11 mesecev

Nova pametna letala: Američani bodo za njih odšteli rekordno vsoto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,17

25

F-35 | F-35 je bil z 80 milijoni dolarjev na letalo cenejši kot F-22, a stroški vzdrževanja so bili znatno večji. Novo letalo šeste generacije bo stalo več sto milijonov dolarjev, a bo vzdrževanje v primerjavi z drugimi cenejše. | Foto Guliver Image

F-35 je bil z 80 milijoni dolarjev na letalo cenejši kot F-22, a stroški vzdrževanja so bili znatno večji. Novo letalo šeste generacije bo stalo več sto milijonov dolarjev, a bo vzdrževanje v primerjavi z drugimi cenejše.

Foto: Guliver Image

Šesta generacija letal za ameriške letalske sile bi lahko močno presegla ceno današnjih letal. Kot je članom kongresa povedal Frank Kendall, sekretar ameriških letalskih sil, bi bila lahko cena za posamezno naročeno letalo več sto milijonov dolarjev, a naj bi se s tem izognili visokim stroškom vzdrževanja. Letala F-35 so bila namreč nekoliko cenejša, a je celoten program zaradi visokih stroškov nadgradenj in razvoja narasel na 1,25 bilijona dolarjev.

F-22 raptor je bilo vojaško letalo pete generacije, ki ga že nekaj časa uporabljajo ameriške letalske sile. Šesto generacijo vojaških letal že nekaj časa razvijajo, Rusija, Velika Britanija in Japonska pa so javnosti že pokazale prve oblikovne skice svojih letal nove generacije. Kendall je na zaslišanju glede proračuna za leto 2023 dal nekaj informacij glede napredka ZDA na tem področju.

Ameriško letalstvo pripravlja letalsko "mojstrovino"

Osrednja "mojstrovina" programa NGAD (Next Generation Air Dominance) bo šesta generacija vojaških lovcev, ki bodo neposredna zamenjava za že ostarele F-22. Ti naj bi bili v zraku še več kot desetletje, toda novi lovci bodo na nebo prinesli nove zmožnosti, ki jih do zdaj v letalskem svetu še nismo videli.

Največji napredek bo po trenutno zbranih informacijah pri pogonu, nevidnosti, naprednih orožjih in termičnem odtisu letala. Veliko se govori tudi o programu prilagodljivega motornega prehoda (AETP). Ta naj bi bil preprosto predrag za uporabo v F-35, zato naj bi to vrsto pogona uporabili zdaj, v šesti generaciji lovcev.

Peta generacija letal F-22 bo v uporabi še več kot desetletje, a zaradi hitrega razvoja drugih držav ZDA že razvijajo šesto generacijo vojaških lovcev. | Foto: AP / Guliverimage Peta generacija letal F-22 bo v uporabi še več kot desetletje, a zaradi hitrega razvoja drugih držav ZDA že razvijajo šesto generacijo vojaških lovcev. Foto: AP / Guliverimage

Sočasno razvijajo brezpilotnega lovca

Znotraj programa NGAD razvijajo tudi družino pametnih sistemov. Ti bodo vgrajeni v brezpilotna letala, ki jih razvijajo sočasno z lovcem F-35. S pomočjo najnovejših senzorjev bodo lahko v visoko tveganih položajih uporabili brezpilotna letala. Pri izvedbi misije tako ne bo v nevarnosti niti pilot niti samo letalo.

S ceno 135 milijonov dolarjev na letalo so bili F-22 najdražja letala ameriških letalskih sil. Cena za F-35 je bila nekoliko nižja, 80 milijonov dolarjev na letalo, toda stroški vzdrževanja so bili v tem primeru z vsakim letom uporabe znatno višji. Cena celotnega programa je bila tako 1,25 bilijona dolarjev.

Dražji nakup, a cenejše vzdrževanje

Pri razvoju nove generacije vojaških letal bi se radi izognili temu scenariju, zato pri NGAD namenjajo večji poudarek samemu razvoju, ki bi onemogočil hitro nabiranje stroškov v kasnejših fazah. Kendall je kongresu povedal, da bodo zato letala najdražja v zgodovini, a bo cena nadgradenj in vzdrževanja na bistveno bolj sprejemljivi ravni.

Kendall je ponovil, da bi bila brezpilotna letala, razvita v programu NGAD, sorazmerno cenejša za proizvodnjo. Čeprav bi ta letala lahko sodelovala pri tveganih nalogah, ne bi bila dovolj poceni, da bi jih lahko "žrtvovali" med temi misijami. Ko so ga prosili, naj navede natančen podatek o stroških brezpilotnega letala, je Kendall kongresu povedal, da letalske sile še nimajo "jasne ocene" o njegovi ceni.

F-35 je danes paradni konj ameriškega letalstva, a spremljajo ga visoki stroški in kar nekaj težav, ki omejujejo njegovo uporabnost. | Foto: AP / Guliverimage F-35 je danes paradni konj ameriškega letalstva, a spremljajo ga visoki stroški in kar nekaj težav, ki omejujejo njegovo uporabnost. Foto: AP / Guliverimage

Ne spreglejte