SiolNET. Avtomoto Novice
2,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova lada niva? Prvi preskok po 40 letih. #foto

2,64

termometer

lada 4x4 vision | Ladina študija 4x4 vision na avtomobilskem salonu v Moskvi. | Foto: Reuters
Ladina študija 4x4 vision na avtomobilskem salonu v Moskvi. Foto: Reuters

Lada je predstavila svoj nov koncept kompaktnega štirikolesno gnanega vozila, ki bi lahko vsaj oblikovno napovedal novo generacijo kultnega terenca nive.

Ruski Avto VAZ je znamenito lado nivo (v Rusiji jo poznajo pod imenom 4x4) prvič predstavil pred 40 letih in od takrat se je ta robustni terenec oblikovno komaj kaj spremenil. Rusi zdaj pod vplivom svojih tujih oblikovalcev vseeno gledajo v prihodnost kultnega avtomobila, ki se kljub starosti in oblikovni zastarelosti še vedno dobro prodaja. V Rusiji so jih na primer v prvih sedmih mesecih letošnjega leta prodali skoraj 18 tisoč.

Študija z reduktorjem ostaja zvesta Ladini terenski brezkompromisnosti

Na avtomobilskem salonu v Moskvi so pri Ladi predstavili svojo novo študijo 4x4 vision, ki je precej atraktiven pogled v morebitno nivino prihodnost. Auto VAZ, ki ga ima v lasti Renault, nive uradno na večini evropskih trgov ne bo prodajal.

Razlog so stroški, ki bi bili potrebni za uskladitev motorjev z normativi v Evropski uniji, niva bi bila obenem lahko tudi konkurenca dacii duster. V primerjavi z dusterjem je Ladina študija deset centimetrov krajša, v nasprotju s francosko-romunskim terencem pa ima reduktor in s tem izpostavljeno višjo terensko zmogljivost.

Steve Mattin, vodja oblikovanja pri Ladi, ni potrdil neposredne povezave med študijo in naslednjo generacijo nive. Študija po njegovih besedah nedvomno nakazuje na oblikovno prihodnost naslednjih Ladinih modelov.

lada 4x4 vision | Foto: Lada Foto: Lada

lada 4x4 vision | Foto: Lada Foto: Lada

lada 4x4 vision | Foto: Lada Foto: Lada

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 383
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin