Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 7. 2020,
3.28

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

goodyear pnevmatike Jeep ford bronco Ford

Sobota, 18. 7. 2020, 3.28

3 leta, 9 mesecev

Fordov ultimat Goodyearu

Nepričakovan zaplet: Fordov avto ima na gumi napis tekmeca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Frod bronco | Na terenskih Goodyearovih pnevmatikah je napisano ime wrangler, ki je obenem najresnejši tekmec novega bronca. | Foto Ford

Na terenskih Goodyearovih pnevmatikah je napisano ime wrangler, ki je obenem najresnejši tekmec novega bronca.

Foto: Ford

Ford je z broncom zadel v polno - prva omejena serija je že razprodana, spletna stran se je pod težo obiska sesula in pohvale prihajajo s celega sveta. A Ford ima veliko težavo, saj je na najbolj popularnih terenskih pnevmatikah na svetu zapisano ime največjega tekmeca. Jeepu se seveda smeji, saj tako njihov wrangler dobiva brezplačno reklamo, a Ford je Goodyear že zaprosil, da ime umakne s pnevmatik.

Pri Fordu se z napisom wrangler na pnevmatikah nikakor niso mogli sprijazniti. Kljub temu da gre za legendarno terensko pnevmatiko, so od Goodyeara zahtevali umik napisa wrangler. Proizvajalec pnevmatik je razumel njihovo zahtevo in deloma tudi upošteval, zato bodo že pri novem broncu s pnevmatik umaknili velik napis wrangler. A ne v celoti.

Ford bronco
Avtomoto Nočno razkritje: po 24 letih spet živi ta legenda #foto

Ime wrangler samo na notranji strani pnevmatike

Goodyear pnevmatike ni poimenoval po Jeepovem modelu, temveč gre za njihovo ime, ki predstavlja serijo terenskih pnevmatik. Zato Ford bronco | Foto: Ford Foto: Ford so se s Fordom pogodili, zato bo bronco še naprej opremljen s to namensko pnevmatiko, velik napis wrangler pa bo izginil z zunanjega dela pnevmatike. Videti ga bo mogoče le takrat, ko bo lastnik platišče odstranil z avta. Na notranji strani bo vseeno zapisano ime wrangler.

''Ime wrangler bo odstranjeno z zunanjega dela bočnice Goodyearove gume. Kupci bronca ga ne bodo videli, vse dokler ne odstranijo koles z vozila, saj bo ime na notranji strani še vedno vidno,'' je novico potrdil Sam Schembari, tiskovni predstavnik Forda.

Zakaj se ime ne umika v celoti?

''Še vedno je to del Goodyearove prodajne znamke,'' je, zakaj ne bodo v celoti odstranili imena, pojasnil Schembari. Lastnikom bronca tako ne bo potrebno vsak dan gledati napisa wrangler na svoji ljubi terenski klasiki. Za zdaj tudi ni jasno, katere različice bodo sploh imele nameščene Goodyearove pnevmatike, saj so na nekaterih uradnih fotografijah bili vidni primerki z nameščenimi pnevmatikami proizvajalca BFGoodrich.

Ne spreglejte