SiolNET. Avtomoto Novice
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naročeni na mercedese? Prvi poskus se ni izšel.

0,48

termometer

Mercedes-benz razred E
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz bo v ZDA ustavil mesečni najem uporabe njihovih vozil, saj je bilo zanimanje za tovrstni naročniški sistem lastništva vozil premajhno.

Naročniški sistem bi bil lahko eden izmed novih prodajnih kanalov za avtomobilske trgovce in na to pot se je pred leti podal tudi Mercedes-Benz. Njihov naročniški program je za okrog tisoč evrov mesečno nudil uporabo različnih modelov, naknadno pa so v ponudbo uvrstili tudi športne modele AMG. Program so izvajali v treh mestih v ZDA (Atlanta, Nashville in Philadephia), toda zanimanje zanj ni upravičilo pričakovanj družbe iz Stuttgarta.

"Naročniki" so bili v povprečju deset let mlajši od običajnih kupcev

V tem času so dobili "nekaj sto naročnikov", je za Automotive News povedal Adam Chamberlain, predstavnik Mercedes-Benza v ZDA. To sicer ni bilo slabo, a tudi ne pretirano dobro in očitno premalo za nadaljnja vlaganja v ta potencialni nov vir strank. To poletje bodo v ZDA tako končali tovrstni naročniški program.

Chamberlain vendarle poudarja zanimive ugotovitve tega približno dvoletnega programa. Medtem ko je v povprečju njihov kupec star 55 let, je bila starost uporabnikov naročniškega programa deset let nižja.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin