SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mobilni bivalni kvadrati razširljivi v stilu žepnega noža

3

termometer

Novozelandsko arhitekturno podjetje, ki se ukvarja tudi z oblikovanjem notranje bivalne opreme, je predstavilo futuristični koncept bivalne prikolice s 70-odstotnim prirastkom bivalne površine.

Pokrita terasa, a ne s konfekcijsko tendo

Novezlandski arhitekti so pri ustvarjanju svoje mojstrovine mislili popolnoma na vse, saj so s konceptom želeli ponuditi tako dizajnerski in tudi bivalno dovršen pristop, ki pa strmi tudi k ekološki ozaveščenosti oziroma energijski neodvisnosti. Pri načrtovanju te bivalne prikolice pa so seveda upoštevali tudi aerodinamične zakonitosti in uporabo sodobnih materialov za čim nižjo maso.

Pop-up izvlekljivi bivalni elementi, ki povečujejo tlorisno površino bivalnega dela, v karavaningu seveda niso novost. A pri tej prikolici je inovativno to, da so ti elementi razširljivi po principu legendarnega švicarskega žepnega noža, na ta način pa tudi zunanje bivalne površine obdržijo prvotno strukturo vozila, poglejte samo pokrito teraso.

Postavljeno v treh minutah

Koncept naj bi sodobnim nomadom ponujal bivalno izkušnjo, ki spominja na luksuzne apartmaje. Romotow, kot so svoj mobilni bivalni koncept poimenovali pri podjetju W2, naj bi dejansko ponujal kar 70 odstotkov večjo bivalno površino kot konvencionalne bivalne prikolice v razredu do 2000 kilogramov oziroma primerljivih voznih dimenzij.

Kot eno izmed ključnim prednosti Romotowa pa so izpostavili tudi dejstvo, da avtomatika zadevo do končne bivalne kvadrature popolnoma samodejno raztegne v pičlih treh minutah.

Če ste kdaj v kampu postavljali šotorski predprostor, boste ta podatek vsekakor cenili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin