SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mitsubishi CA-MiEV in GR-HEV – poganjata ju elektrika in dizel

2

termometer

Mitsubishi je presenetil z dvema študijama, enoprostorcem CA-MiEV, ki je gnan le na elektriko, in terenskim pick-upom, ki ga poganja hibridni sklop dizelskega agregata in elektromotorja.

CA-MiEV - kompaktni enoprostorec, ki je ušel iz prihodnosti

CA-MiEV se na prvi pogled zdi kot Toyotin prius, ki je ušel iz prihodnosti. Res pa je, da so Mitsubishijevi inženirji vanj vgradili nov, v hiši razvit sistem elektromotorja in baterij. Največji doseg naj bi bil natanko 186 kilometrov, kar je nekako v okviru današnjih električnih avtomobilov.

CA-MiEV je večji od hišnega električnega malčka i-MiEV in nakazuje razvojno smer električnih vozil iz te japonske tovarne.

GR-HEV futurističen pick-up za galaktične kavboje

Tudi druga študija GR-HEV je, kot kaže, ušla iz filma Back to the future. Velik pick-up je za ta razred vozil precej futurističen. Glede na to, kdo vozi takšne avtomobile, mogoče kar malo preveč zaokrožen in premalo robat.

To izhodišče pa nas pripelje do hibridnega pogonskega sklopa, ki je kot pri peugeotih sestavljen iz dizelskega agregata in elektromotorja. Pogon je speljan k vsem štirim kolesom, vgrajen pa ima tudi Mitsubishijev sistem Super all wheel control, ki, kot že ime samo pove, nadzira vsa štiri kolesa.

Več podatkov o obeh mitsubishijevih študijah bo znanih prav kmalu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin