Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
5. 8. 2024,
6.42

Osveženo pred

2 uri, 14 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
Kitajska električni avtomobili MG Motor

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 8. 2024, 6.42

2 uri, 14 minut

MG Motor

MG4 tudi kot SUV: Kitajci že razkrili prve fotografije #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
MG Motor SUV | Foto MIIT

Foto: MIIT

Kitajske oblasti so objavile fotografije novega električnega športnega terenca, ki izhaja iz platforme MG4 in bo naslednik modela MG ZS.

MG Motor je z modelom ZS ponudil enega cenejših športnih terencev, ki je na voljo tako z električnim kot bencinskim motorjem. Kitajska avtomobilska znamka z britanskim poreklom, ki pa je zdaj del družbe SAIC, medtem pripravlja naslednika tega modela. Ta se ne bo imenoval ZS, temveč bo zaradi nove platforme dobil tudi novo ime.

Oblikovno podoben MG4, v primerjavi z ZS precej daljši

Prve fotografije avtomobila, ki ga bo MG sicer razkril šele prihodnje leto, je objavil kitajski homologacijski urad. Novo vozilo bo sestrski avtomobil že znanega MG4, ki pa bo torej bolj praktičen in bo prihajal iz iste platforme MSP (modular scalable platform). Posledično lahko pričakujemo tudi podoben nabor baterij in elektromotorjev, kot jih že poznamo pri MG4.

Sodeč po razkritih informacijah kitajskega urada, bo naslednik MG ZS dolg 4,47 metra, medosna razdalja pa bo merila 2,73 metra. V primerjavi z modelom ZS bo 16,2 centimetra daljši, medosje pa je daljše za 14,9 centimetra. Avtomobil, ki bo za razliko od ZS izhajal z namenske električne platforme, bo tudi širši in nekoliko nižji.  

Avtomobil takih dimenzij bo zelo zanimiv za evropsko tržišče, kjer je veliko povpraševanje po športnih terencih. Za MG Motor pa bo izziv zagotavljanje konkurenčne cene po napovedanih višjih uvoznih carinah, saj je bil prav SAIC med tistimi proizvajalci, ki jim je Bruselj napovedal najvišjo povišico dajatev.

MG4 xpower
Avtomoto Ali Evropa podcenjuje Kitajce? Take številke evropski avto težko pokaže. #foto

MG Motor SUV | Foto: MIIT Foto: MIIT

 

Ne spreglejte