Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2017,
9.47

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Man Truck & bus Slovenija

Natisni članek

MAN TGE advertorial

Petek, 27. 10. 2017, 9.47

2 meseca, 1 teden

MAN TGE: kjer prilagodljivost ne pozna meja

Vsebino omogoča Man Truck & bus Slovenija
MAN TGE | Foto MAN

Foto: MAN

MAN se je v svet lahkih gospodarskih vozil podal, da bi kupcem ponudil natanko tisto, kar potrebujejo za svoj posel. Kombi TGE s svojo prilagodljivostjo lahko denar prinaša že od prvega dne po nakupu, saj niso potrebne naknadne predelave za potrebe določene stranke.

Zakaj po tovornjakih še med kombije, kako je biti prevoznik? #foto #video

Šoferji, "kamionarji", cestni nomadi – kakšno je njihovo delovno okolje, kako mehka je postelja?


Kjer štejejo dolgoletne izkušnje

Pri MAN ničesar ne prepuščajo naključju. To so se naučili že pri težkih tovornih vozilih, njihove izkušnje pa so igrale ključno vlogo pri razvoju lahkega gospodarskega vozila. Izdelali so stroj za vse namene in potrebe. MAN TGE je pravi spremljevalec, ki se samozavestno spopade z vsako oviro, ne glede na to, ali vozite po mestu, terenu ali dostavljate, natovarjate. Za vsako opravilo najdete pravi MAN TGE.

Preprosto, ker so znanje črpali iz težkih tovornih vozil, so mislili na vse pomembne in manj pomembne elemente. TGE je zato na voljo za vsak poklic – od cvetličarja do gradbenika, zanj ni ovir. Tovorni prostor s praktično nešteto prilagoditvami se prilagodi željam kupca, vse pa se pravzaprav začne pri izbiri karoserijske osnove. Na voljo je kot furgon, kombi, šasija z enojno ali dvojno kabino, s pogonom spredaj, zadaj ali na vsa kolesa.

Zapeljite se na testno vožnjo

Vsestranskost ima v genih

MAN TGE je s svojimi številnimi izvedbami in vsestranskimi nadgradnjami kos vsem nalogam, hkrati pa ponuja še veliko več: z več kot stoletnimi izkušnjami na področju gospodarskih vozil so servisi MAN odlično usposobljeni za vaše potrebe in delo. Poleg daljših delovnih časov delavnic in službe 24-urne pomoči na cesti sedem dni v tednu vam dodatno podporo zagotavljajo tudi mobilne spletne storitve.

MAN TGE navduši s svojo vsestranskostjo in prilagodljivostjo, zato je primeren za širok spekter kupcev, ki od lahkega tovornega vozila pričakujejo le najboljše. | Foto: MAN MAN TGE navduši s svojo vsestranskostjo in prilagodljivostjo, zato je primeren za širok spekter kupcev, ki od lahkega tovornega vozila pričakujejo le najboljše. Foto: MAN

Tovarniško vgrajeni dodatki so najboljše kakovosti ter vgrajeni za potrebe varnosti in čim večjega izkoristka. | Foto: MAN Tovarniško vgrajeni dodatki so najboljše kakovosti ter vgrajeni za potrebe varnosti in čim večjega izkoristka. Foto: MAN

Od ponudbe se zvrti

MAN TGE ni samo vozilo, temveč zanesljiv partner za vsak dan, ki vam omogoča, da izkoristite presežek funkcionalnosti in maksimalne dimenzije tovornega prostora ter številne odlagalne površine v kabini. Ne le da je zaradi pisanega nabora različic primeren za vsakogar, razvajal vas bo na vsakem koraku. Niti pri sedežih ni na voljo samo ena različica, temveč jih je kar šest. Običajnim sedežem so se pridružili udobni sedeži ali izvedenka, ki kot domači kavč razvaja vašo zadnjico. Za tiste z bolečim križem je na voljo paket ergo comfort, ki je pridobil certifikat AGR, ali ergo active, ki prinaša še masažno funkcijo.

A izbira se tukaj ne konča, temveč se šele začne. Še tako zahteven uporabnik bo našel nekaj zase, saj je na voljo več kot 20 tovarniških nadgradenj, dve medosni razdalji, tri različne višine strehe in tri dolžine vozila. V furgonski različici lahko osnovni nakladalni prostor vase sprejme 11,3 kubičnega metra ali do štiri evropalete, v podaljšani 16,1 kubičnega metra ali do šest evropalet, v največji, ekstrapodaljšani različici kar 18,4 kubičnega metra ali do šest evropalet. Odvisno od izvedbe znaša dolžina vozila 5.983, 6.833 ali 7.388 milimetrov, višina vozila znaša 2.340, 2.575 ali 2.800 milimetrov. Najmanjša različica ima 3,0 tone dopustne skupne teže, na zgornjem delu ponudbe pa so modeli s skupno težo 5,5 tone. Dodatne 3,5 tone lahko prevažate še v prikolici. Tisto, kar med drugim preseneti, je največja dopustna nosilnost 3,5-tonskega vozila. V idealnem primeru ga lahko obremenite s kar 1,5 tone tovora.

Tudi tukaj se izbira ne končna. Ker so pri MAN znanje črpali iz težkih tovornih vozil, so tla opremljena z robustno leseno talno oblogo ali univerzalnim podom, ki omogoča hitro in lahko montiranje lastnih regalnih sistemov. Po želji lahko na tla, strop ali stranice tovornega prostora namestimo pritrdilne letve in pregradne stene, že vnaprej pa so pripravljene številne šestkotne odprtine za vijake M6. Dodatna prednost pri organizaciji kesona so široka stranska vrata (1.311 milimetrov) in nizek nakladalni rob.

MAN TGE | Foto: MAN Foto: MAN

Prilagodljiv in trpežen nakladalni del je že vnaprej pripravljen s šestkotnimi odprtinami za vijake M6, zato si vsak posameznik videz in uporabnost prilagodi svojim potrebam. Dodatna prednost pri organizaciji kesona so še široka stranska vrata (1.311 milimetrov) in nizek nakladalni rob. | Foto: Gašper Pirman Prilagodljiv in trpežen nakladalni del je že vnaprej pripravljen s šestkotnimi odprtinami za vijake M6, zato si vsak posameznik videz in uporabnost prilagodi svojim potrebam. Dodatna prednost pri organizaciji kesona so še široka stranska vrata (1.311 milimetrov) in nizek nakladalni rob. Foto: Gašper Pirman

Na voljo je več kot 20 tovarniških nadgradenj, dve medosni razdalji, tri različne višine strehe in tri dolžine vozila. V furgonski različici lahko osnovni nakladalni prostor vase sprejme 11,3 kubičnega metra ali do štiri evropalete, v podaljšani 16,1 kubičnega metra ali do šest evropalet in v največji, ekstrapodaljšani različici kar 18,4 kubičnega metra ali do šest evropalet.  | Foto: MAN Na voljo je več kot 20 tovarniških nadgradenj, dve medosni razdalji, tri različne višine strehe in tri dolžine vozila. V furgonski različici lahko osnovni nakladalni prostor vase sprejme 11,3 kubičnega metra ali do štiri evropalete, v podaljšani 16,1 kubičnega metra ali do šest evropalet in v največji, ekstrapodaljšani različici kar 18,4 kubičnega metra ali do šest evropalet. Foto: MAN

Pripravljeno v tovarni

TGE se lahko hitro in zlahka prilagodi individualnim potrebam posameznika, nadgradnje in prilagoditve pa namestijo že v sami tovarni. Poleg kesonarja izbiro dopolnijo še prekucnik, furgon z nameščenim regalnim sistemom ali povsem opremljeno hladilno vozilo. Prilagodijo se vam tudi pri izdelavi vozila z dvižno košaro, prekucnika, reševalnega vozila, avtodoma, zabojnika, samonakladalnika, kotalnega prekucnika in še kar nekaj različnih možnosti.

Odvisno od dopustne skupne teže je lahko vozilo opremljeno s sprednjim in zadnjim pogonom ali pogonom na vsa kolesa ter ročnim šeststopenjskim menjalnikom ali avtomatskim menjalnikom z osmimi prestavami. Motorno paleto sestavlja dvolitrski dizelski agregat, ki so ga s številnimi ojačanimi komponentami, robustnejšo sklopko, večjo posodo za olje in podaljšanim servisnim intervalom (50.000 kilometrov) pripravili na dolgotrajno in zahtevno uporabo.

75 kW/102 KM na voljo za izvedenko s pogonom na sprednji kolesni par.

90 kW/122 KM na voljo za izvedenko s pogonom na zadnji kolesni par.

103 kW/140 KM na voljo za izvedenko s pogonom na sprednji, zadnji kolesni par in štirikolesni pogon.

130 kW/177 KM na voljo za izvedenko s pogonom na sprednji, zadnji kolesni par in štirikolesni pogon.

 

Kupec lahko izbira kar med šestimi različnimi sedeži, za varnost potnikov pa poskrbijo številni asistenčni sistemi. S številnimi odlagalnimi površinami predstavlja popolno mobilno pisarno. | Foto: Gašper Pirman Kupec lahko izbira kar med šestimi različnimi sedeži, za varnost potnikov pa poskrbijo številni asistenčni sistemi. S številnimi odlagalnimi površinami predstavlja popolno mobilno pisarno. Foto: Gašper Pirman  


Vabimo vas na testno vožnjo


Izpolnite obrazec in se odpeljite na testno vožnjo.

*Dovoljujem, da moje podatke z namenom, da stopijo v stik z mano za testno vožnjo, posredujete podjetju Man Truck & bus Slovenija, d. o. o.

Ne spreglejte