Lahko stavka Nemcev ogrozi ambiciozen načrt Tesle?

Če bi zaposleni v Teslinem nemškem partnerju res začeli stavko, s katero želijo svojo mesečno plačo povišati za okrog 400 evrov, bi to lahko ogrozilo načrtovani julijski začetek proizvodnje novega Teslinega modela 3.

Bo Tesla novi model 3 lahko začela serijsko izdelovati že julija? Bo Tesla novi model 3 lahko začela serijsko izdelovati že julija? Foto: Tesla Motors

Tesla je ponudila 150 evrov povišice, sindikat pričakuje dodatnih 400 evrov

Tesla je lani prevzela podjetje Groham Engineering, s katerim so ustanovili novo podjetje Tesla Advanced Automation Germany. Nemci bi s svojo tehnologijo avtomatiziranih sistemov lahko pomagali pri hitrejšem razvoju modela 3, ki ga Tesla tako težko pričakuje in začetek njegove proizvodnje napoveduje za letošnji julij.
Prav to nemško podjetje bi lahko zdaj ta ambiciozni načrt Elona Muska postavilo pod vprašaj. Delavci v nemškem podjetju bi lahko

kmalu začeli stavko. Trdijo namreč, da imajo prenizke plače in da so te 30 odstotkov pod dogovorjeno sindikalno ravnjo, je poročal nemški Welt am Sonntag. Tesla je v odgovor na grožnje s stavko zaposlenim ponudila povečanje plače za 150 evrov na mesec, kar pa Nemcev ni zadovoljilo. Njihov sindikat namreč pričakuje dvig plač za okrog 400 evrov na mesec.

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • jugda / 23.04.2017. ob 11:21

    Musk ma premalo plačo... dajte mu jo dvignit☺

  • bozidar / 23.04.2017. ob 10:09

    placajte delavcem in dvignite placo! Niso nesposobni ali nedelavni, ravno tak delodajalec mora plavati med sem tem in drzavno zakonodajo in javnosti ali druzbi.V Nemciji je neprimerno ne placati povisice, predvsem zaradi okolja in konkurence in izskusenosti delavcev in razvoja. Ne sme biti razvoj po svako ceno brez kakovosti, v tem primeru je Iso 14001 primeren za tovarno ali Teslo!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano