Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 12. 2020,
12.35

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Natisni članek

električna vozila Tesla model S Tesla Volkswagen

Ponedeljek, 21. 12. 2020, 12.35

3 leta, 3 mesece

Tekmec Tesli: se vrača VW phaeton?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

2

Volkswagen ID vizzion | Volkswagen je koncept vizzion pokazal leta 2018, čez tri leta pa naj bi bil pripravljen na serijsko proizvodnjo. | Foto Volkswagen

Volkswagen je koncept vizzion pokazal leta 2018, čez tri leta pa naj bi bil pripravljen na serijsko proizvodnjo.

Foto: Volkswagen

Potem ko so pri Automotive news Europe prejšnji teden razkrili, da bodo pri Volkswagnu v serijsko proizvodnjo poslali koncept ID vizzion, so se zdaj dokopali še do nove informacije. Nemci nameravajo razviti še prestižno limuzino, ki jo bodo izdelovali v domači tovarni v Wolfsburgu in bo tekmec predvsem Teslinemu modelu S.

Viri so Automotive news Europe namignili o velikih načrtih Volkswagna o tovarni v Wolfsburgu. Vanjo bodo vložili velikanske vsote denarja, jo posodobili in v njej proizvajali električnega paradnega konja znamke. Kljub večjim dimenzijam naj bi prestižna limuzina slonela na arhitekturi MEB, ki si jo bo delila z modeloma ID.3 in ID.4.

Ena arhitektura, nižji stroški

Volkswagen se bo s pomočjo že razvite arhitekture MEB lahko izognil visokim razvojnim stroškom, hkrati pa ne bo v sporu z Audijem in Volkswagen bo z velikansko finančno injekcijo posodobil tovarno v Wolfsburgu, ki bo hkrati postala najpomembnejša tovarna nemškega proizvajalca avtov. | Foto: Reuters Volkswagen bo z velikansko finančno injekcijo posodobil tovarno v Wolfsburgu, ki bo hkrati postala najpomembnejša tovarna nemškega proizvajalca avtov. Foto: Reuters Porschejem, ki razvijata arhitekturo PPE za prestižne modele znamke. Kljub lastni arhitekturi bo Volkswagnova električna limuzina podobnih dimenzij kot modeli Audija in Porscheja.

Napovedani koncept Vizzion bo naslednik passata, zato se sprašujemo, ali bo nova večja limuzina naslednik phaetona. Herbert Diess je priznal, da jih je uspeh Teslinega modela S pred štirimi leti prisilil v ponoven razmislek. Znova so se vrnili na začetek in spet začeli snovati temelj za veliko prestižno limuzino. Očitno še niso končali razvojne faze, zato tudi ni jasno, kdaj bo ta limuzina zapeljala na ceste.

Vizzion bo na ceste zapeljal enkrat v letu 2023, kot poročajo pri Automotive news Europe, pa Bernd Osterloh, vodja sindikata delavcev, pritiska na začetek proizvodnje v letu 2025. Vsi nestrpno pričakujejo preureditev tovarne ter začetek izdelave izključno električnih modelov. Wolfsburg pa bi tako postal eden od ključnih obratov v skupini Volkswagen.

Ne spreglejte