Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
24. 9. 2024,
6.46

Osveženo pred

2 dneva, 21 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Natisni članek

NIO tovarna avtomobilov Bruselj Audi

Torek, 24. 9. 2024, 6.46

2 dneva, 21 ur

Tovarna Audija v Bruslju

Kitajski NIO: Audijeva tovarna v Bruslju nas ne zanima

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Nio | Foto NIO

Foto: NIO

Predsednik kitajskega NIO je zavrnil možnost nakupa Audijeve tovarne v Bruslju.

Belgijski mediji so prejšnji teden poročali o obisku kitajske delegacije v Audijevi avtomobilski tovarni v Bruslju. Ta zaposluje skoraj tri tisoč ljudi, obeta pa se ji zaprtje, saj bodo pri Audiju zaprli proizvodnjo tamkajšnjega Q8 e-trona. To je edini avtomobil, ki ga izdelujejo v bruseljski tovarni.

Med potencialnimi rešitelji tovarne naj bi bil kitajski NIO, ki bi z evropsko tovarno rešil letos povišane uvozne carine za kitajske električne avtomobile. Do včerajšnjega ponedeljka naj bi imelo vodstvo NIO čas za predložitev konkretne ponudbe.

Kitajcev ne zanimajo tvegane naložbe

"Si lahko privoščimo tovarno, ki si je ne more privoščiti niti Audi?" je bil jasen odziv izvršnega direktorja NIO Williama Lija. Po njegovih besedah bi s tako potezo sami sebi skopali brezno. S tem je Kitajec zavrnil možnost prevzema tovarne.

NIO je sicer v obdobju širitve in je zato v težkem finančnem položaju ter tudi pod drobnogledom svojih investitorjev. Li je poudaril, da so trenutno zelo previdni pri vlaganju v nepremičnine. Edina izjema so postaje za menjavo avtomobilskih baterij, ki jih bodo izdelovali na Madžarskem.

Ne spreglejte