SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Francosko-japonski dostavniški trojček s čisto petico za varnost

0

termometer

Na zadnjih letošnjih varnostnih testih evropske agencije Euro NCAP so preverili varnost treh lahkih dostavnikov, narejenih na skupni osnovi. Velike družine in podjetniki se bodo vozili varneje.

Skupna osnova s tremi identičnimi ocenami

Glede na dejstvo, da so vsi trije tokrat ocenjeni dostavniki narejeni na enaki osnovi, je jasno, da to kar zmore eden, zmoreta tudi ostala dva. Potniška kabina je torej pri vseh treh modelih pri čelnem trku ostala čvrsta in stabilna. Raven zaščite pri čelnem trku je bila na vseh sedežnih pozicijah podobno prepričljiva. Karoserija nudi zanesljivo zaščito odraslih potnikov, še posebej pa so na testih izpostavili dobro zaščito kolen in stegnenic voznika ter sovoznika. Vse mogoče točke so bile podeljene tudi pri bočnem naletu.

V naletu v zadnji del vozila izpostavljajo dobro zaščito pred poškodbami vratu, ki pa velja predvsem za voznika in sopotnika, na ostali sedežih pa je tveganje za poškodbo vratu nekoliko večje.

V vseh treh modelih oziroma njihovih potniških različicah je dobro poskrbljeno tudi za varnost otrok. V primeru leto in pol starega otroka so citroën spacetourer, peugeot traveller in toyota proace osvojili vse mogoče točke.

Francosko-japonski dostavniški trojček je prijazen tudi do peščevih nog, saj je odbijač za zaščito zadnjih prejel vse razpoložljive točke. Pri Euro NCAP pa za ta segment vozil ne izvajajo meritev oziroma ne ocenjujejo učinka roba pokrova motorja pri naletu v pešca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin