Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
5. 11. 2015,
13.22

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Audi Honda Volkswagen varnost

Četrtek, 5. 11. 2015, 13.22

4 leta, 3 mesece

Euro NCAP: Visoke varnostne ocene za audi A4 in dve kompaktni hondi

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na varnostnih preizkusnih trčenjih sta tokrat glede na dimenzije blesteli predvsem hondi HR-V in jazz, obe sta dobili vseh pet zvezdic. Med varnostne odličnjake pa se je uvrstil tudi novi audi A4.

Mala honda jazz pri zaščiti odraslih potnikov tokrat dobila največ točk

Japonski inženirji so znova dokazali, da je lahko tudi majhen avtomobil zelo čvrst in varen. Mala honda jazz je pri zaščiti odraslih potnikov dosegla kar 93 odstotkov vseh mogočih točk in v tej kategoriji za seboj za tri odstotke pustila celo novega audija A4 (90-odstotna zaščita odraslih potnikov).

Preizkusna trčenja so pokazala, da jazz pri čelnem trku nudi zelo dobro zaščito spodnjih okončin tako voznika kot sovoznika, pri čemer so izpostavili predvsem kolena in stegnenico. Zelo dobro pa se je ta mala honda odrezala tudi pri bočnem trku v vertikalno oviro, kjer je dosegla maksimalno število točk.

Podobno prepričljiva pri zaščiti odraslih potnikov je bila tudi honda HR-V, oba avtomobila pa nudita tudi razmeroma dobro zaščito vratu in hrbtenice pri naletu od zadaj.

Audi ni ničesar prepustil naključju

Že v okviru prve vožnje novega audija A4 smo poročali, da so inženirji izpostavljali varnostno strukturo nove, lažje in močnejše karoserije. Njihove trditve glede učinkovite zaščite pa so sedaj potrdili tudi varnostni testi v laboratorijih evropskega konzorcija Euro NCAP.

A4 je ponudil dobro zaščito najbolj izpostavljenih delov telesa na vseh sedežnih pozicijah pri čelnem in bočnem trku, pri zadnjem je audi osvojil vse možne točke. Rezultati so le pri lutki na zadnjem sedežu nekoliko slabši zaradi manjše zaščite prsnega koša (reber) ob naletu v togo pregrado.

Nova štirica je prikazala suveren nastop tudi pri zaščiti otrok. Pri vseh dinamičnih testih je avto nudil zelo dobro zaščito obema otroškima lutkama (leto in pol ter tri leta) , saj je v tej postavki dobil vse možne točke.

Sicer pa so varnostni strokovnjaki pri audiju A4 pohvali tudi serijski sistem za preprečevanje naleta, ki deluje od najnižjih hitrosti dalje in je pozoren tudi na pešce. Te pa v primeru naleta ščiti še aktivni pokrov motorja.

Caddy ni najbolj prijazen do pešcev

Na tokratnih testih je peto zvezdico edini izgubil Volkswagnov lahki dostavnik caddy, ki je v mnogih primerih kot potniška različica tudi v družinski uporabi. Pri zaščiti leto in pol starega otroka je dosegel vse točke.

V skupni oceni pa je peto zvezdico izgubil v postavki zaščite pešcev. Kljub sprednjemu odbijaču, ki si je za zaščito peščevih nog prislužil celo vse možne točke, je v tej postavki ostal pod pragom zadostnih točk, predpisanih za pet zvezdic, saj nalet v pešca predstavlja slabo zaščito v področju medenice.

Caddy je sicer varen avtomobil z ustrezno močno karoserijo, opremljen je tudi z najpomembnejšimi vozniškimi asistenti.

Ne spreglejte