Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
14. 4. 2020,
4.00

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

2

Natisni članek

Koronavirus

Torek, 14. 4. 2020, 4.00

4 leta

Stephan Winkelmann, predsednik Bugattija

Delo od doma? Tako ga opravlja direktor velikega Bugattija.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

2

Stephan Winkelmann | Foto Bugatti

Foto: Bugatti

Stephan Winkelmann je predsednik Bugattija, ene najbolj prestižnih in najdražjih avtomobilskih znamk, ki v zadnjih tednih prav tako svoje delo opravlja od doma. Nemec je razkril svoj delovnik.

Stephan Winkelmann je predsednik Bugattija od leta 2018, to francosko podjetje v lasti Volkswagna pa trenutno vodi iz svojega doma v Strasbourgu. Dvakrat tedensko se odpravi do Bugattijeve tovarne v Molsheimu, kjer se sreča in posvetuje z manjšim številom uslužbencev, ki svojega dela ne morejo opraviti od doma. Winkelmann je ob tem predstavil svoj klasični delovnik, ki ga v času omejitev ob epidemiji bolezni covid-19 opravlja doma.

Zajtrk, elektronska pošta, nato se prek Skypa poveže z upravo

Vstane ob 7. uri zjutraj, ko si privošči lahek zajtrk in pregleda novice iz različnih svetovnih medijev. Ob 8.30 se zakoplje v elektronsko pošto in nato prek Skypa začne pogovor z razširjeno sestavo uprave družbe. Ta pogovor trenutno opravljajo vsak dan, v ospredju pa so predvsem zdravstvene teme znotraj podjetja, pri dobaviteljih in tudi širše v svetu. Vsak morebitni ukrep sklenejo skupaj in se o njem pogovorijo.

Stephan Winkelmann | Foto: Bugatti Foto: Bugatti V oddelku razvoja in proizvodnje ne spijo

Ob 10. uri sledijo konferenčni klici z različnimi oddelki podjetja. Sogovornike ima s področja dizajna, razvoja, prodaje, marketinga in podobno. Trenutno iz tovarne sicer ne more zapeljati nov avtomobil, a po Winkelmannovih besedah kljub temu poskušajo najti nove rešitve, se prilagoditi in predvsem pazljivo spremljati trende že začetih projektov s strankami.

Ob 12. uri sledijo kosilo, spremljanje televizijskih novic in branje elektronske pošte. Dve uri pozneje je že čas za še en videokonferenčni klic, tokrat z oddelkom za razvoj zdajšnjih in prihodnjih modelov.

Dan se zaključi z branjem knjig, trenutno je to biografija Charlesa de Gaullea

V poznem popoldnevu nato nekaj časa nameni še sebi. Ob 19. uri je čas za rekreacijo. Ker trenutno ne more v fitnes, si privošči uro teka in tudi meditacijo. Ob 21. uri so na vrsti zasebni telefonski klici z mamo in prijatelji, ob 22. uri pa še branje knjig.

Winkelmann trenutno bere biografijo nekdanjega francoskega generala Charlesa de Gaullea in knjigo o francoskih padalskih enotah v času indokitajske vojne. Naslednja knjiga na njegovem seznamu pa ima naslov "Bugatti Queen", pripoveduje pa o francoski dirkačici Helle Nice. Vozila je prav bugattija type 35 C.   

Ne spreglejte