SiolNET. Avtomoto Novice
0,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Stephan Winkelmann, predsednik Bugattija

Delo od doma? Tako ga opravlja direktor velikega Bugattija.

0,77

termometer

Stephan Winkelmann
Foto: Bugatti

Stephan Winkelmann je predsednik Bugattija, ene najbolj prestižnih in najdražjih avtomobilskih znamk, ki v zadnjih tednih prav tako svoje delo opravlja od doma. Nemec je razkril svoj delovnik.

Stephan Winkelmann je predsednik Bugattija od leta 2018, to francosko podjetje v lasti Volkswagna pa trenutno vodi iz svojega doma v Strasbourgu. Dvakrat tedensko se odpravi do Bugattijeve tovarne v Molsheimu, kjer se sreča in posvetuje z manjšim številom uslužbencev, ki svojega dela ne morejo opraviti od doma. Winkelmann je ob tem predstavil svoj klasični delovnik, ki ga v času omejitev ob epidemiji bolezni covid-19 opravlja doma.

Zajtrk, elektronska pošta, nato se prek Skypa poveže z upravo

Vstane ob 7. uri zjutraj, ko si privošči lahek zajtrk in pregleda novice iz različnih svetovnih medijev. Ob 8.30 se zakoplje v elektronsko pošto in nato prek Skypa začne pogovor z razširjeno sestavo uprave družbe. Ta pogovor trenutno opravljajo vsak dan, v ospredju pa so predvsem zdravstvene teme znotraj podjetja, pri dobaviteljih in tudi širše v svetu. Vsak morebitni ukrep sklenejo skupaj in se o njem pogovorijo.

Stephan Winkelmann Foto: Bugatti V oddelku razvoja in proizvodnje ne spijo

Ob 10. uri sledijo konferenčni klici z različnimi oddelki podjetja. Sogovornike ima s področja dizajna, razvoja, prodaje, marketinga in podobno. Trenutno iz tovarne sicer ne more zapeljati nov avtomobil, a po Winkelmannovih besedah kljub temu poskušajo najti nove rešitve, se prilagoditi in predvsem pazljivo spremljati trende že začetih projektov s strankami.

Ob 12. uri sledijo kosilo, spremljanje televizijskih novic in branje elektronske pošte. Dve uri pozneje je že čas za še en videokonferenčni klic, tokrat z oddelkom za razvoj zdajšnjih in prihodnjih modelov.

Dan se zaključi z branjem knjig, trenutno je to biografija Charlesa de Gaullea

V poznem popoldnevu nato nekaj časa nameni še sebi. Ob 19. uri je čas za rekreacijo. Ker trenutno ne more v fitnes, si privošči uro teka in tudi meditacijo. Ob 21. uri so na vrsti zasebni telefonski klici z mamo in prijatelji, ob 22. uri pa še branje knjig.

Winkelmann trenutno bere biografijo nekdanjega francoskega generala Charlesa de Gaullea in knjigo o francoskih padalskih enotah v času indokitajske vojne. Naslednja knjiga na njegovem seznamu pa ima naslov "Bugatti Queen", pripoveduje pa o francoski dirkačici Helle Nice. Vozila je prav bugattija type 35 C.   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin