Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sobota,
30. 9. 2017,
23.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

reli Rok Turk

Sobota, 30. 9. 2017, 23.20

6 let, 7 mesecev

Croatia reli na Hrvaškem: Rok Turk le še korak do naslova državnega prvaka #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Croatia reli | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Rok Turk je po zmagi v slovenski razvrstitvi Croatia relija na Hrvaškem le še korak oddaljen od prvega naslova državnega prvaka v skupni razvrstitvi. Zadnji reli sezone konec oktobra bo v Idriji.

Aleksu Humarju so nazaj na cesto pomagali tudi gledalci. | Foto: Gregor Pavšič Aleksu Humarju so nazaj na cesto pomagali tudi gledalci. Foto: Gregor Pavšič Rok Turk in njegova sovoznica Blanka Kacin (peugeot 208 R5) sta bila po pričakovanjih najuspešnejša slovenska posadka na Croatia reliju v hrvaški Istri. Ta je štel za evropski reli pokal FIA in privabil 15 dirkalnikov razreda R5, ki predstavljajo tehnološki vrh nacionalnih in regionalnih prvenstev. V skupni razvrstitvi je po odpeljanih desetih hitrostnih preizkušnjah v skupni dolžini 155 kilometrov zmagal Madžar David Botka (škoda fabia R5) pred Andrasom Hadikom (ford fiesta R5). Turk je bil z zaostankom minute in 17 sekund skupno tretji.

Turk pred zadnjim dejanjem sezone ušel De Ceccu

"Izplen relija je zame nad pričakovanji. Prioriteta je bilo slovensko državno prvenstvo, a vseeno sem se lahko dokaj enakovredno kosal tudi z večino najboljših tujcev. Na zadnji hitrostni preizkušnji sva imela tudi nekaj sreče, da sva se zavihtela na tretje mesto. V zaključku sem imel sicer tudi precej tehničnih težav z dirkalnikom, tako da sem bil nazadnje že prihoda v cilj iskreno vesel," je v Poreču povedal Turk, ki je Italijana Claudia De Cecca (hyundai i20 R5) – ta je njegov najresnejši tekmec v slovenskem DP – ugnal za tri minute in pol.

Ker so se zaradi dolžine relija osvojene točke v Poreču množile s koeficientom 1,5, je Turku uspelo pred De Ceccom morda že osvojiti ključno prednost za prvi naslov državnega prvaka v skupni razvrstitvi.

Odlična vožnja in zmaga za Grego Premrla in Vilija Ošlaja (citroen DS3 R3T). Obeta se jima naslov državnega prvaka v diviziji II. | Foto: Gregor Pavšič Odlična vožnja in zmaga za Grego Premrla in Vilija Ošlaja (citroen DS3 R3T). Obeta se jima naslov državnega prvaka v diviziji II. Foto: Gregor Pavšič

Blestel Grossi, prestižna zmaga Premrlu

Ob odsotnosti Darka Peljhana (mitsubishi lancer EVO9), ki ga predvidoma ne bo niti na štartu zadnjega relija sezone, sta se za uvrstitev na stopničke slovenske razvrstitve spopadla dirkača v avtomobilih s pogonom na en par koles. V tej razvrstitvi je celo v mednarodni konkurenci eno najslajših zmag slavil Grega Premrl (citroen DS3 R3T), ki mu je uspelo odbiti vse napade aktualnega prvaka Aleksa Humarja (peugeot 208 R2).

Premrl je tako še povečal prednost pred Humarjem v skupni razvrstitvi divizije II. Humarja je v prvem delu relija enkrat tudi odneslo s ceste, popoldne pa je še prebil gumo. Izjemno je reli v Premrlovi in Humarjevi kategoriji začel Marko Grossi (citroen C2 R2), ki bi bil za oba morda celo prevelik zalogaj. Portorožana je ustavil zlomljen nosilec menjalnika na njegovem avtomobilu. Tretji v diviziji II je bil tako Denis Mrevlje (peugeot 208 R2), enak vrstni pred pa je pred zadnjim relijem tudi v skupni razvrstitvi državnega prvenstva.

V diviziji III je bil najuspešnejši Aleš Zrinski (BMW M3), v diviziji I pa mladi Simon Mlinar (VW polo). Na isti hitrostni preizkušnji sta odstopila favorita Jan Mrak (MG ZR 105) in Martin Štucin (škoda felicia). Mlinarju sta bila v diviziji I najbližje Boštjan Logar (MG ZR 105) in Jure Jereb (VW polo).

Simon Mlinar in Nina Velkavrh (VW polo) sta bila zmagovalca divizije I. | Foto: Gregor Pavšič Simon Mlinar in Nina Velkavrh (VW polo) sta bila zmagovalca divizije I. Foto: Gregor Pavšič

Vrhunski časi do odstopa - Marko Grossi in sovoznik David Kavčič (citroen C2 R2) | Foto: Gregor Pavšič Vrhunski časi do odstopa - Marko Grossi in sovoznik David Kavčič (citroen C2 R2) Foto: Gregor Pavšič

Ne spreglejte