SiolNET. Avtomoto Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Citroën in Polestar

Citroën proti Polestarju: konec nenavadnega spora?

0,08

termometer

Polestar logo | Logotip znamke Polestar, ki je zmotil Citroën. | Foto: Polestar
Logotip znamke Polestar, ki je zmotil Citroën. Foto: Polestar

Citroën in Polestar sta domnevno s poravnavo rešila dolgoletni spor glede logotipov obeh avtomobilskih znamk.

Zapletlo se je že leta 2017, ko sta Volvo in Geely ustanovila novo avtomobilsko znamko Polestar. Za logotip so uporabili podobne puščice, kot jih tradicionalno uporablja Citroën, le da so pri Polestarju puščice obrnili drugo proti drugi in tako formirali obrise štirikrake zvezde.

Citroën se je pritožil na pristojne sodne organe in vsaj na področju domnevno preveč podobnega logotipa v Franciji izgubil. Sodišče je namreč razsodilo, da je podobnost dokaj majhna in da so puščice drugače oblikovane.

Francozom so onemogočili dostop do Polestarja

Drugače pa je bilo pri zaščiti blagovne znamke, saj je moral Polestar Citroënu plačati 150 tisoč evrov. Sodišče je razsodilo v prid Francozov, ki so tekmecu očitali, da je izkoristil prepoznavnost grafičnih elementov in s tem lažje predstavil znak svoje znamke. V Franciji so celo prepovedali prodajo Polestarjeve znamke, Francozi pa niso mogli dostopati do njihove spletne strani.

Umik pritožbe?

Kot je poročal francoski časnik Le Monde, je zdaj spor končan in Citroën je domnevno umaknil vse pritožbe. To je za francoski časnik potrdil tudi predstavnik Citroëna. Podrobnosti dogovora še niso znane, lahko pa jih pričakujemo v bližnji prihodnosti.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin