Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
2. 7. 2013,
12.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chevrolet Terenski Avtomoto

Torek, 2. 7. 2013, 12.58

6 let, 7 mesecev

Chevrolet trax – ljudska nota za slovenske ljubitelje SUV-jev

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Priljubljenost športnih terencev je v Sloveniji krepko nad evropskim povprečjem, ponudbo na trgu pa zdaj dopolnjuje tudi novi chevrolet trax, racionalni in ljudski brat že uveljavljene opel mokke.

Bolj ljudski in racionalen od mokke

Chevrolet traxa, ki si gene deli z opel mokko, smo dobro spoznali že na cestah okrog Zadra na Hrvaškem. Že takrat smo ugotovili, da si je novi Chevroletov adut v osnovi zelo podoben z mokko, a ima manj premijski in bolj ljudski in racionalni obraz. Zdaj je trax zapeljal tudi na slovenske ceste, kjer bo v primerjavi s podobno opremljenimi mokkami cenejši od dva do štiri odstotke.

V Sloveniji imajo SUV-ji letos 12-odstotni delež med prodanimi novimi vozili

Chevrolet si s suburbanom iz leta 1935 lasti mesto prvega SUV-ja v avtomobilski zgodovini, trax pa je njegova reinkarnacija za aktualne trende 21. stoletja. Zanimanje zanj je v Evropi veliko in pri uvozniku Chevroleta podobno pričakujejo tudi za slovenski avtomobilski trg. Zanimanje za SUV-je je namreč pri nas krepko nad evropskim povprečjem, saj športni terenci letos predstavljajo 12 odstotkov celotne avtomobilske prodaje.

Trax bo kupce poleg ugodnejše cene in preprostosti poskušal nagovarjati predvsem z zložljivim sovozniškim sedežem, možnostjo prevoza do 2,3 metra dolgega tovora in tremi stopnjami opreme. Srednja, LT, za katero naj bi bilo tudi največ zanimanja, že vključuje sedempalčni zaslon na dotik, večpredstavnostni sistem MyLink in vzvratno kamero. Za zdaj traxi niso na voljo s samodejno klimatsko napravo.

Ko smo ob poročilu s prve vožnje traxa spraševali o tem, ali bi imeli raje mokko ali traxa, je Chevroletova različica od naših bralcev dobila četrtino glasov več.

Za zdaj dva bencinska in dizelski motor

V Sloveniji bo trax za zdaj na voljo z dvema bencinskima motorjema, ki imata 1,4 oziroma 1,6 litrov delovne prostornine. Dizelsko ponudbo predstavlja 1,7-litrski motor, kupci pa bodo lahko izbirali različne kombinacije šeststopenjskega ročnega in samodejnega menjalnika ter izbirali dodatni štirikolesni pogon. Jeseni se bo ponudbi pridružil še 1,4-litrski motor brez turbopuhala.

Ne spreglejte