SiolNET. Avtomoto Novice
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Porsche, Bugatti in Rimac Automobili

Bugatti in Hrvati: nič več skrivanja, obeta se tak posel

1,20

termometer

Bugatti bolide
Foto: Bugatti

Volkswagnov koncern bo odgovornost za Bugatti predal znamki Porsche, ta naj bi ustanovila skupno podjetje s hrvaškim Rimac Automobili. Da je tak dogovor mogoč, je zdaj potrdil tudi predsednik Volkswagna Herbert Diess.

Porsche je pred kratkim povečal svoj lastniški delež v družbi Rimac Automobili s 15,5 na 24 odstotkov - za ta dvig so Hrvatom plačali 70 milijonov evrov.

Že mesece se v avtomobilski industriji pričakuje dogovor med Volkswagnovim koncernom, Porschejem in Rimcom glede luksuzne znamke Bugatti.

Za dodatnih 70 milijonov evrov je pred kratkim Porsche svoj lastniški delež v družbi Mateja Rimca povečal s 15 na 24 odstotkov. Za dodatnih 70 milijonov evrov je pred kratkim Porsche svoj lastniški delež v družbi Mateja Rimca povečal s 15 na 24 odstotkov. Foto: Rimac Automobili Obeta se skupno podjetje ("joint venture") med Nemci in Hrvati

"Ni res, da bi Bugatti prodali oziroma prenesli k Rimcu. Porsche pripravlja partnerstvo. Trenutno si želimo vse odgovornosti za znamko Bugatti prenesti k Porscheju, ta pa bo verjetno prek skupnega podjetja nato sodeloval z Rimcom," je pojasnil predsednik Volkswagna Herbert Diess.

Po njegovih besedah podrobnosti takega sodelovanja še niso dorekli, prav tako ne niti lastniškega deležega skupnega podjetja.

"Verjamem, da bo imel Bugatti boljšo priložnost za sinergije ob Porscheju in Rimcu, kot jo ima tu v Wolfsburgu v velikoserijskem avtomobilskem okolju," je dodal Diess.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin