SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bosch predstavlja opozorilni sistem v primeru trka

1

termometer

Bosch bo na vztrajnostni dirki v Le Mansu predstavil sistem opozarjanja v primeru trkov, ki so posledica velikih hitrostnih razlik med nastopajočimi vozili. Sistem primeren tudi za vsakdanji promet?

Radarski senzorji na zadku avtomobila

V letalski industriji poznamo sistem TCAS (traffic collision avoiding system), ki pilote samodejno opozarja, če drugo letalo zaide v njihovo bližino. V tem primeru pilotu tudi svetuje, v katero smer naj se nemudoma umakne.

Bosch bo na 24-urni vztrajnostni dirki v Le Mansu konec tedna predstavil podobno različico za avtomobile, ki so jo razvili z ameriškim dobaviteljem Pratt&Miller. Sistem opozorila za nevarnost trka bodo vgradili v dirkalnike Corvette Racinga. Osnova sistema je Boschev radarski senzor tretje generacije, ki je nameščen na zadku avtomobila.

Ta oddaja signal v odprtosti 30 stopinj in lahko zazna do 32 objektov v razdalji do 250 metrov. Prek notranjega zaslona sistem opozori dirkača na bližajoče se avtomobile, njihovo hitrost in mu tudi pokaže, po kateri strani ga bodo prehiteli.

V Le Mansu, kjer so razlike v hitrosti med avtomobili izredno velike, vidljivost pa slabša mrak in pogosto slabo vreme, bo ta pripomoček voznikom prišel še kako prav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin