SiolNET. Avtomoto Novice
3,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo potrjen? Takega terenca si želi Volkswagen.

3,12

termometer

Pri Volkswagnu resno razmišljajo o razvoju robustnega terenca, ki bi bil primerljiv z jeepom wranglerjem in land rover defenderjem, poganjali pa bi ga izključno elektromotorji.

Skica električnega Volkswagnovega terenca, ki pa ga v Wolfsburgu še niso potrdili. Skica električnega Volkswagnovega terenca, ki pa ga v Wolfsburgu še niso potrdili. Foto: Volkswagen

VW ID neo Avtomoto Presenetljive podrobnosti: To je Volkswagnov avto prihodnosti

Volkswagen še ni končal z napovedmi novih modelov znotraj svoje podznamke električnih vozil I.D., saj se razvojniki resno ukvarjajo z idejo o novem robustnem terencu. To je potrdil Volkswagnov strateški vodja Michael Jost, njihov terenec pa bi bil primerljiv z vozili kot sta jeep wrangler in land rover defender, je poročal britanski AutoExpress. Nemški terenec bi se od omenjenih vozil najbolj razlikoval po električnem pogonu.

Bodo pri Volkswagnu potrdili tako idejo?

Uprava največjega avtomobilskega proizvajalca v Evropi takega avtomobila še ni potrdila, Jost pa po njegovih besedah išče dodatno podporo. Jost je pripravil tudi že uradno skico takega avtomobila in ta napoveduje zelo izrazite linije in škatlasto obliko terenca.

Tak avtomobil bi izhajal z nove električne platforme MEB, lahko pa bi ga izdelali v dveh različnih dolžinah. Dimenzijsko bi sicer spadal pod touarega.

Volkswagen terenec skica Foto: Volkswagen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin