Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
6. 12. 2012,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

BMW

Četrtek, 6. 12. 2012, 7.45

8 let

BMW serije 4 – agresivnejši naslednik bavarske trojke

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi BMW serije 4 v podobi študije napoveduje agresivnejšega in bolj ekskluzivmnega naslednika kupejevske različice serije 3.

Pri BMW-ju spreminjajo poimenovanja svojih modelov. BMW serije 4 bo nadomestil kupejevsko različico serije 3, napovedani BMW serije 2 pa bo dejansko predstavljal kupejevsko in kabrioletsko karoserijsko različico dosedanje "enke".

Širši, daljši in nižji od kupejevske "trojke"

BMW je za zdaj predstavil študijo nove serije 4, ki pa je dejansko oblikovno že zelo blizu serijskemu modelu. Glavni poudarek je še bolj poudarjena dimenzija športnosti. "Štirica" ima spredaj 4,5, zadaj pa 8 centimetrov širši kolotek, streha pa je v primerjavi s serijo 3 nižja 1,6 centimetra. Avtomobil je prav tako 5 centimetrov daljši in 4,4 centimetra širši od kupejevske serije 3. Nov model tako prinaša še več ekskluzivnosti in bolj poudarjeno dinamiko.

Agresivnejši videz je dobil tudi sprednji odbijač, ki so ga razvili za učinkovitejši aerodinamični učinek in boljše hlajenje motorja ter zavor.

Močnejše različice že znanih motorjev, prihaja tudi M4

Pri BMW-ju še niso razkrili ponudbe motorjev, a po predvidevanjih naj bi bile to zmogljivejše različice že znanih motorjev iz serije 3. Prav tako bodo kupci izbirali že znana šeststopenjski ročni in osemstopenjski samodejni menjalnik.

Pri modelu 420i bo na voljo tudi štirikolesni pogon, Bavarci pa bodo nudili tudi športno različico M4. To bo poganjal trilitrski šestvaljnik.

Za volanom dodatni premium občutek

V notranjosti je postavitev armaturne plošče ostala nespremenjena, a BMW hoče tudi tu pri seriji 4 poudariti večji prestiž in dodaten premium učinek. Zato je v notranjosti vozila še več usnja. Postavitev sedežev naj bi bila v serijski različici vozila 2+2.

Po kupeju tudi kabriolet in gran coupe

BMW bo študijo predstavil januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu, serijski avtomobil pa bo prišel na ceste konec naslednjega leta. Sledila bo tudi različica z odstranljivo streho, BMW pa naj bi pripravljal tudi serijo 4 gran coupe z dodatnim parom vrat in podaljšano medosno razdaljo.

Ne spreglejte